Home » Eltefritt matpakkebrød i langpanne

Eltefritt matpakkebrød i langpanne

Av ellen
Eltefritt matpakkebrød i langpanne

Til alle foreldre: På forhånd vær så god, dette er til dere. Eltefritt matpakkebrød i langpanne er et ekstremt lettlaget og deilig brød som passer perfekt til matpakken på skolen eller barnehagen. Det er også perfekt på både hjemme- og bortekontoret. Ser ikke bort fra at det hadde passet utmerket ved siden av en salat eller suppe også. Brødet er helt fritt for ekle frø og den slags som barn ikke liker. Det egner seg også godt til frysing. Bare bryt bitene fra hverandre og ta opp det du trenger når du trenger det.

Prøv også: Byggstykker – eltefrie rundstykker med bygg

Til eltefritt matpakkebrød i langpanne har jeg brukt siktet spelt og sammalt emmer. Hvis du ikke har siktet spelt liggende, kan du bytte det ut med siktet hvetemel. Emmer er ikke like lett å få tak i for alle bestandig, så det kan enkelt byttes ut med sammalt hvetemel eller sammalt spelt. Hvis du derimot får tak i emmer, vil jeg anbefale deg å prøve det, det er nemlig et svært smakfullt og næringsrikt mel. Havregryn kan du forresten bytte ut med byggflak og du skulle ønske det. Så her er mulighetene mange om du ikke skulle ha akkurat det som står i oppskriften.

Prøv også: Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner

Det jeg liker spesielt godt med å bake brødet på denne måten i langpanne, fremfor å lage rundstykker for eksempel, er at det ikke blir for høyt. Jeg liker ikke at det blir for mye brød i forhold til pålegg. I tillegg er det veldig praktisk at brødet ligger flatt på begge sider når du deler et stykke på midten.

Eltefritt matpakkebrød i langpanne

Eltefritt matpakkebrød i langpanne

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 1 langpannebrød
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

400 g siktet spelt (du kan også bruke hvetemel)
300 g sammalt emmer, fin eller grov (du kan også bruke sammalt hvetemel, spelt eller rug)
100 g havregryn
1/3 ts tørrgjær
2 ts havsalt
1 ss honning
8 dl vann
Havregryn til pynt

Slik gjør du det

Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle med sleiv eller slikkepott. Tilsett honning og vann og bland sammen. Blandingen skal ligne på tykk havregrøt. Juster med mel eller vann om deigen er for fast eller løs. Dekk bollen med plast og gjerne et klede og la den stå på kjøkkenbenken over natten eller fra morgen til kveld (10-16 timer).

Hvelv deigen ut på en godt melet bakebord. Den kommer til å være klissete. Dra deigen ut til sidene i en firkant og brett den sammen mot midten noen ganger til du kjenner at den strammer seg opp. Legg deigen over på et bakepapir og trykk eller kjevle den utover i et jevnt lag. Legg bakepapiret på komfyrens stekeplate, strø over havregryn og etterhev under plast i 30 minutter. Rut opp deigen med en pizzaskjærer eller lignende, 16 biter er passe, og stek på nest nederste rille på 225 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist. Matpakkebrødene deles i to og fylles med det du måtte ønske.

Kanskje du liker disse også?