Home » Profiteroles med vispet krem og karamell

Profiteroles med vispet krem og karamell

Av ellen
Profiteroles med vispet krem og karamell

Profiteroles med vispet krem og karamell er en himmelsk liten munnfull. Den består av små vannbakkelskuler fylt med vispet krem og salt karamellsaus toppet med smeltet sjokolade. Profiteroles kan lages i mange herlige varianter, dette er en av de mest klassiske.

Usikker på vannbakkelsdeigen?
Med disse to tipsene er sjansen stor for at du vil lykkes:

1: Bruk romtempererte egg. Bruker du kalde egg kan deigen skille seg.
2: Hold igjen på det siste egget, slik at deigen ikke blir for løs, den skal holde formen når du sprøyter den.

Prøv også: Churros

Jeg synes profiteroles med vispet krem og karamell passer perfekt på varme dager, når du vil ha en søt liten sak som er enkel å lage. De kan også fryses og tines opp i kjøleskap, så har du de deilige munnfullene klare på et blunk.

Profiteroles med vispet krem og karamell

Profiteroles med vispet krem og karamell

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PROFITEROLES
2 ½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
Ca 4 romtempererte egg

SALT KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
En klype havsalt

3 dl kremfløte

100 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

PROFITEROLES
Kok opp vann og smør. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og bland godt sammen. Ta kjelen av varmen og bland inn ett og ett sammenvispet egg. Hold igjen litt av det siste egget, så deigen ikke blir for flytende. Den skal være fast og ikke flyte utover, men ikke så fast at den ikke han sprøytes utover.

Hell deigen i en sprøytepose eller bruk to teskjeer og sett små topper på et bakepapirkledd stekebrett. Husk å ha litt avstand mellom dem siden de kommer til å blåse seg opp en del under steking. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20- 25 minutter til de er gylne. Ikke åpne ovnsdøren underveis, da kan de falle sammen. Avkjøl på rist.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Varm samtidig opp fløten til kokepunktet i en annen kjele. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt i det smeltede sukkeret. Kok videre under omrøring til sausen er klumpfri. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

MONTERING
Visp kremfløten med litt sukker og vaniljesukker. Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn. Del profiterolene i to og fyll dem med vispet krem og litt karamellsaus. Du kan også lage et hull på undersiden og sprøyte inn kremen. Dypp toppen i den smeltede sjokoladen og legg den på kremen.

Kanskje du liker disse også?