Home » Sjokoladekake laget med rødbeter

Sjokoladekake laget med rødbeter

Av ellen
Sjokoladekake laget med rødbeter

Sjokoladekake laget med rødbeter høres kanskje litt funky ut til å begynne med, men ikke engang ungene vil avsløre dem i denne kaken. Rødbetpuré gir en fudgy konsistens og dypere smak på sjokoladekaken. I tillegg blir den ekstra saftig og holdbar. Rødbetpuréen bidrar også med sødme og fylde. Jeg har altså ikke tilsatt rødbeter for å gjøre kaken sunnere, men det blir den jo faktisk! Det er jo også en bonus.

Prøv også: Rødbetvafler med chevrekrem, ristede valnøtter og honning

Kaken har jeg toppet med deilig myk vispet krem, som går veldig godt sammen med den fyldige og smakfulle kaken. Friske skogsbær på toppen gjør smaksbildet komplett. Jeg håper du gir sjokoladekake laget med rødbeter en sjanse. Jeg er sikker på at du ikke kommer til å angre.

Prøv også: Sjokoladekake i langpanne med bær

PS! Norske rødbeter er tilgjengelige stort sett hele året, så gå for dem i butikken, de er selvfølgelig aller best. Jeg synes også kaken er perfekt å lage på sommeren, når man også kan bruke norske bær.

Sjokoladekake laget med rødbeter
Se hvor fudgy den er da! NAM!

Sjokoladekake laget med rødbeter

Sjokoladekake laget med rødbeter

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
350 g rødbeter
3 egg
300 g sukker
2,5 dl nøytral matolje
100 g mørk sjokolade
30 g kakaopulver
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
0,25 ts salt

TOPPING
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Skogsbær

Slik gjør du det

Skrell rødbetene, del i mindre biter og kok dem møre. Ikke bruk mer vann enn at det akkurat dekker rødbetene, men pass på så det ikke koker tørt. Vær oppmerksom på at rødbeter lett setter flekker på både klær og kjøkkenutstyr. Kjør rødbetene til puré med en blender eller food processor, evt for hånd.

Bland sammen egg, sukker og matolje i en bakebolle. Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett. Bland deretter inn rødbetpuréen. Tilsett deretter resten av ingrediensene og bland godt. Hell blandingen i en smurt og bakepapirkledd springform på 24-26 cm. Stek midt i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.

Server med vispet krem, skogsbær og gjerne et lite melisdryss.

Kanskje du liker disse også?