Home » Arme riddere

Arme riddere

Av ellen
Arme riddere

Visste du at 44 prosent av alle brød som produseres spises ikke? Det er jo helt meningsløst når vi kan lage så mye godt av brødrester. Arme riddere for eksempel!

Prøv også: Frokostvafler med sautert spinat, bacon og posjert egg

Altså, hvert år kastes 104 millioner brød i Norge. Over 60 prosent av disse brødene er det vi forbrukere som kaster, mens resten kastes fra matbutikker. Eller, brødene fra matbutikkene kastes ikke i søpla, men går hovedsakelig til dyrefôr, men regnes likevel som svinn. Dette tilsvarer at vi forbrukere kaster over 170 000 brød hver eneste dag. Det er brød for over 5 millioner kroner, hvis vi tar utgangspunkt i at et brød koster i gjennomsnitt 30 kroner. Det igjen tilsvarer at en familie på fire kaster et helt brød i søpla hver uke. Fordeler vi brødkastingen på hver av oss her til lands, vil det si at vi kaster 9,3 brød hver i året. Hva er det vi driver med?

Prøv også: Ovnspannekake med karamelliserte epler

Brødrester kan jo brukes til så mye digg: brødpudding, krutonger, ostebrød, toast, i granola, tilslørte bondepiker, som strø på fiskegrateng eller desserter, kavring eller som mel i ny bakst, og ikke minst til arme riddere. Det er kanskje favorittmåten min å bruke opp brødrester på. Tørre loffskiver blir på et blunk til en deilig luksusfrokost, eller lunsj om du vil. Perfekt til late søndager.

Arme riddere

Arme riddere

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 2 personer
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 4 voted )

Ingredienser

ARME RIDDERE
4 skiver loff eller annet brød
2 egg
2 dl melk
2 ss sukker
1 ts kanel eller kardemomme, evt en blanding

Smør til steking
Honning og/eller bær/syltetøy til servering

Slik gjør du det

Bland sammen egg, melk, sukker og kanel i en vid bolle. Legg i loff/brødskivene og la dem trekke godt til seg eggeblandingen. Selv liker jeg å la dem bli godt gjennomdynket, slik at de arme ridderne blir skikkelig saftige. Snu på loff/brødskivene underveis, slik at de blir jevnt dynket. Stek loff/brødskivene på medium varme i en stekepanne med en raus mengde smør til de er gylne på begge sider.

Server arme riddere med litt honning og/eller friske bær/syltetøy.

Kanskje du liker disse også?