Home » Olivenoljekake – Bomb ass olive oil cake

Olivenoljekake – Bomb ass olive oil cake

Av ellen
Olivenoljekake

Dette skal visstnok være både Kylie Jenner og Kim Kardashian sin favorittkake! Olivenoljekake – Bomb ass olive oil cake som den heter originalt, stammer fra Little House Confections (LHC) i Los Angeles. LHC startet som et lite hjemmebakeri i april 2020 av Liz Roth og Jaymie Wisneski. Målet var å samle inn penger og oppmerksomhet rundt Covenant House i California, et sted for hjemløse unge voksne, under koronapandemien. Men det som startet som veldedighet, ekspanderte raskt og ble en stor greie!

På TikTok og The Kardashians

Den berømte jungeltelegrafen begynte raskt å gå takket være svært fornøyde kunder. Snart hadde de kjendiser som Kylie Jenner og Kim Kardashian på kundelista. Kaken har vært å se på “The Kardashians”, hvor store deler av klanen har proklamert dette som sin favorittkake, og den har også gått viralt på TikTok. Og nå også på Kakefabrikken!

Glad i formkaker? Her finner du flere

Altså, jeg kan ikke garantere at denne olivenoljekaken smaker nøyaktig det samme som LHC sin Bomb ass olive oil cake. Oppskriften deres er selvfølgelig hemmelig. Men ingrediensene er listet opp på nettsiden deres og mange har prøvd å kopiere kaken. Så i følge min research skal dette være omtrent så nærme du kommer LHC sin Olivenoljekake – Bomb ass olive oil cake, uten å faktisk kjøpe den på LHC selv.

Olivenoljekake

Skikkelig digg kake!

Du blir kanskje litt skeptisk når du hører olivenoljekake. Vanligvis bruker man jo nøytral olje i kaker, så den ikke skal smake, men gjøre kaken saftig. Slik er det ikke i denne kaken. Her skal du bruke extra virgin olivenolje, som vil gi en nydelig smak og konsistens på kaken. Jeg skal innrømme at jeg ble litt skeptisk da jeg stekte den, for det luktet liksom ikke at jeg hadde kake i ovnen, mer som om jeg lagde middag. I tillegg ser den ikke veldig spesiell ut, nesten litt sånn tørr og trist. Men det skal jeg love deg at den ikke er. Den smaker av nydelig appelsin og er saftig og god. Mannen min, som slett ikke er noen kakemons, spiste flere stykker av denne. Ungene likeså. Jeg vil betegne den som suksess.

Prøv også: Suksessterte med appelsin

Hos LHC koster kaken 36 dollar, cirka 300 norske kroner, men du lager den selv for under hundrelappen. Den er også veldig enkel å lage – omtrent som sukkerbrød. Jeg håper du gir den en sjanse, ikke fordi kjendiser og Tik Tok digger den, men rett og slett fordi det er en skikkelig digg kake.

Olivenoljekake

Olivenoljekake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 5 voted )

Ingredienser

2 egg
150 g sukker
3/4 dl extra virgin olivenolje
1/2 dl appelsinsaft (ca 1/2-1 appelsin)
Finrevet skall fra 1 appelsin
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
170 g hvetemel

Melis til pynt
Rosmarin/annet grønt til pynt

Slik gjør du det

Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Tilsett olivenoljen og visp videre til den er blandet inn (ca 1 min). Bland deretter inn appelsinsaft og finrevet appelsinskall. Bland sammen bakepulver, natron og hvetemel i en bolle og vend inn i blandingen i et par omganger.

Hell blandingen i en bakepapirkledd og smurt springform på 24 cm. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Avkjøl på rist. 

Tips

Om du vil sikre en helt flat topp på kaken, kan du bruke et vått gammelt håndkle eller kjøkkenhåndkle rundt kakeformen under steking. Fukt håndkledet/kjøkkehåndkledet slik at det blir gjennomvått, vri det opp, brett det i samme høyde som kakeformen og fest det med hyssing. Stek kaken som vanlig. På denne måten slipper du også tørre kanter.

Kanskje du liker disse også?