Home » Bakt geitostekake med karamelliserte pærer

Bakt geitostekake med karamelliserte pærer

Av ellen
Bakt geitostekake med karamelliserte pærer

Bakt geitostekake med karamelliserte pærer er en mektig og syndig god ostekake. Den er laget med geitost og vanlig kremost og toppet med karamelliserte pærer krydret med kanel. Perfekt når høsten lurer. Geitosten jeg har brukt er Snøfrisk. Den har en syrlig smak som står seg veldig godt i en ostekake. Synes du det høres funky ut med geitostekake, kan du også lage kaken med bare vanlig kremost. Pærer kan også byttes ut med epler om du liker det bedre.

Flere høstoppskrifter? Sjekk her

Det er best å lage bakt geitostekake med karamelliserte pærer dagen før servering, så får den stå og sette seg over natten. Ikke prøv å skjære i den før den er helt kald. Server gjerne kaken kald og pærene lune.

Glad i ostekake? Her finner du flere

Bakt geitostekake med karamelliserte pærer

Bakt geitostekake med karamelliserte pærer

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

KJEKSBUNN
150 g havrekjeks
75 g smør
1 ts kanel

OSTEKREM
375 g snøfrisk
225 kremost naturell
1 vaniljestang
150 g finkornet sukker
3 egg

RØMMELOKK
250 g rømme
3 ss sukker

KARAMELLISERTE PÆRER
2 store pærer
100 g sukker
50 g smør
1 ts kanel

Slik gjør du det

KJEKSBUNN
Knus kjeksen i en food processor eller legg dem i en dobbel frysepose og rull over noen ganger med et kjevle. Smelt smøret og bland med kjekssmulene og kanel. Trykk blandingen lett utover i en bakepapirkledd springform på 22 cm. Hvis du bruker mindre springform må du bygge opp kantene litt med bakepapir langs innsiden av formen, hvis ikke blir det vanskelig å få på rømmelokket. Kaken vil heve over kanten på kakeformen. Du kan også bruke større springform, men da må du redusere steketiden noe. Stek kjeksbunnen midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Imens kan du lage ostefyllet.

OSTEFYLL
Visp kremosten slett på lav-medium hastighet. Tilsett sukkeret litt etter litt. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene og tilsett i blandingen. Visp deretter inn ett og ett egg. Hell ostefyllet over kjeksbunnen og stek kaken videre midt i ovnen på 150 grader i 50-60 minutter. Fyllet skal være «dissete» og ikke fast. Bland sammen rømmen og sukkeret. Ta kaken ut av ovnen og bre det over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 5 minutter. Avkjøl kaken noe på kjøkkenbenken før du setter den til avkjøling i kjøleskapet til dagen etter eller minst fire timer.

KARAMELLISERTE PÆRER
Skrell pærene og del dem i ca 2 cm biter. Hell sukkeret i en stekepanne og smelt på medium varme til det får en gyllen farge. Pass på så det ikke brenner seg. Tilsett smør og kanel. Sukkeret vil nå klumpe seg fordi temperaturen synker, men vær tålmodig, det går seg til. Tilsett pærene og la det småkoke til pærene er møre og karamelliserte. Avkjøl.

Topp kaken med de karamelliserte pærene før servering. Vil du ha noe sprøtt på toppen, kan du toppe kaken med litt grovhakkede nøtter eller mandler.

Tips

Skeptisk til å bake med geitost? Du kan også lage denne ostekaken med bare vanlig kremost. Pærer kan også byttes ut med epler om du liker det bedre.

Kanskje du liker disse også?