Home » Gresskarkake med karamellostekrem

Gresskarkake med karamellostekrem

Av ellen
Gresskarkake med karamellostekrem

Gresskarkake med karamellostekrem er ikke en kake av den lettvinte sorten, men wow, så verdt det! Det du bruker av tid får du igjen i smak og konsistens. Hva med å servere denne til Halloween med skummel dekorering? Garantert suksess!

Gresskarkake med karamellostekrem lages med en puré av Halloween-, hokkaido- eller flaskegresskar. Får du ikke tak i det, kan du bruke gulrot eller søtpotet, som ikke er så langt fra i smak.

Flere høstoppskrifter? Sjekk her

Flere og flere får øynene opp for gresskar i matlaging og baking. I følge Opplysningskontoret for frukt og grønt selges det nærmere 200 000 Halloween-gresskar hvert år. De andre sortene kommer i tillegg. De mest kjente matgresskarene i Norge har etter hvert blitt hokkaido, butternut, flaskegresskar og spagettigresskar.

Gresskarkake med karamellostekrem

Gresskarkake med karamellostekrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

KAKEBUNN
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
½ ts malt ingefær
225 g mykt smør
200 g hvitt sukker
200 g brunt sukker
4 egg
400 g gresskarpuré*

*GRESSKARPURÉ
«Halloween-gresskar», hokkaidogresskar eller flaskegresskar

KARAMELLOSTEKREM
100 g mykt smør
200 g kremost
200 g melis
2 ts vaniljesukker
Ca ½-1 dl salt karamellsaus

SALT KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Flaksalt

Sjokoladekuler eller hakket sjokolade til pynt

Slik gjør du det

KAKEBUNN
Bland sammen det tørre i en bolle. Visp smør, hvitt og brunt sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett deretter det tørre og gresskarpuréen annenhver gang i tre omganger. Start og avslutt med det tørre. Fordel blandingen likt i tre bakepapirkledde smurte kakeformer på 20 cm. Har du ikke det, kan du enten steke i flere omganger eller bruke en større form og dele bunnen i to eller tre lag etterpå, eventuelt liten langpanne. Tilpass da steketiden. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30-40 minutter. Avkjøl på rist.

GRESSKARPURÉ
Del gresskaret i to og legg det med snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Bak i ovnen på 180 grader i ca en time (avhengig av størrelse) til gresskaret er mykt. Skrap ut gresskarkjøttet med en skje og kjør det glatt med en stavmikser eller blender til du har en glatt puré. Gresskarpuré som du eventuelt får til overs kan du fryse ned, bruke i muffins, i vafler eller for eksempel tilsette smør og krydder og servere ved siden av kjøtt eller fisk.

KARAMELLOSTEKREM
Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av karamellsaus til en glatt ostekrem. Bland deretter inn karamellsaus etter smak.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter og pass på så det ikke blir brent. Varm imens opp kremfløten og tilsett den i karamellen litt etter litt. Tilsett deretter smøret i biter og kok videre i ca 10 minutter til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

MONTERING
Fordel frostingen mellom og oppå kakebunnene. Du kan velge å dekke sidene også, eller å lage en «nakenkake» slik som jeg har gjort. Pynt kaken med salt karamellsaus og sjokoladekuler eller hakket sjokolade.

Tips

Hvis du ikke får tak i gresskar, kan du bruke gulrot eller søtpotet i stedet for.

Kanskje du liker disse også?