Home » Rundstykker med potet

Rundstykker med potet

Av ellen
Rundstykker med potet

Rundstykker med potet blir veldig saftige og holdbare takket være kokt potet. Potet bidrar også med ekstra proteiner og næringsstoffer. I tillegg er det en perfekt måte å bruke opp potetrester på. Når rundstykkene sammenbakes, blir de i tillegg ekstra myke i kantene.

Prøv også: Eltefritt rødbetbrød

Potetrester kan du også tilsette i andre brød- og rundstykkeoppskrifter, også grove. Rundstykker med potet passer perfekt til supper og salater, som hamburger-/pølsebrød og med deilig pålegg.

Prøv også: Enkle flatbrød

Rundstykker med potet

Rundstykker med potet

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12-16 rundstykker
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.2/5
( 5 voted )

Ingredienser

600 g hvetemel
2 1/2 ts tørrgjær
3 dl lunken helmelk
2 ss honning
1 1/2 ts salt
1 egg
100 g kokt og most potet
30 g mykt smør

Slik gjør du det

Bland sammen alle ingrediensene unntatt smør og elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav fart i ca 5 minutter og deretter 5 minutter på høyere fart til deigen er smidig og slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter og elt det godt inn. Hev deigen til dobbel størrelse under plast eller et klede.

Del deigen i 12-16 emner og trill til runde boller. Sett dem med litt mellomrom i en smurt eller bakepapirkledd ovnsform. Bruk eventuelt flere former. Etterhev i ca 30-40 minutter. Stek rundstykkene midt i ovnen på 175 grader i 20-22 min. Avkjøl på rist.

Server gjerne med litt ramsløksmør.

Tips

Rundstykkene passer perfekt til supper og salater, som hamburger-/pølsebrød og med deilig pålegg.

Kanskje du liker disse også?