Home » Klassisk eplekake med is

Klassisk eplekake med is

Av ellen
Klassisk eplekake med is

Klassisk betyr slett ikke kjedelig, i hvert fall ikke i dette tilfellet. Klassisk eplekake med is er en favoritt for mange, og det er jo forståelig – det er utrolig godt! I tillegg er det enkelt og raskt å lage. For å toppe det hele, serverer jeg kaken med en aldeles nydelig hjemmelaget salt karamellsaus. Den er altså så god at jeg nesten ikke kan ha den i hus.

Prøv også: Verdens enkleste eplekake

Når jeg skal lage eplekake, synes jeg det er godt med mye epler, ikke bare på toppen, så jeg har et lag med epler inne i kaken i tillegg. Det gir også en ekstra saftig og smakfull kake. Klassisk eplekake med is går aldri av moten. Jeg håper du vil prøve den – med mye salt karamellsaus på! PS! Kaken ble mer enn godkjent av svigers, dét lever jeg lenge på.

Prøv også: Eplecupcakes med karamellfrosting

Klassisk eplekake med is

Klassisk eplekake med is

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

EPLEKAKE
4-6 syrlige epler (avhengig av størrelse) (helst norske)
75 g sukker
2 ss kanel

200 g mykt smør
200 g sukker
4 romtempererte egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

SALT KARAMELLSAUS
75 g sukker
1 1/2 dl kremfløte
50 g smør
1 stor ss sirup (helst Lyle’s Golden)
En klype havsalt

Vaniljeiskrem til servering

Slik gjør du det

EPLEKAKE
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem deretter opp i tynne båter. Hell sukker og kanel i en plastpose og tilsett eplebåtene. Rist godt slik at alle eplebåtene blir dekt med med blandingen.

Visp smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Bland sammen hvetemel og bakepapir og bland det deretter inn i røren.

Hell halvparten av røren i en smurt og bakepapirkledd springform på ca 24 cm. Stikk halvparten av eplene ned i røren. Hell over resten av røren og stikk resten av eplene i røren, gjerne i et fint mønster. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Avkjøl på rist.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter og pass på så det ikke blir brent. Varm imens opp kremfløten og tilsett den i karamellen litt etter litt. Tilsett deretter smøret i biter og kok videre i ca 10 minutter til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

SERVERING
Kaken smaker aller best servert lun med iskrem og raust med salt karamellsaus.

Tips

Lyst til å servere kaken med "softis"? Ta ut vaniljeiskremen en stund før servering, så den smelter nok til at den kan vispes myk med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Server straks. Eplekaken kan også serveres med vispet kremfløte, vaniljekesam eller rørosrømme vispet med litt sukker og vaniljesukker. Strø gjerne over ristede og hakkede valnøtter.

Kanskje du liker disse også?