Home » Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Av ellen
Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Har du tilgang på tindved, kan du lage fantastisk tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus. Tindved er små gule bær som vokser på relativt små og tette trær eller kratt med fiendlige torner. Det finnes hovedsakelig i Midt-Norge og nordover i landet. Faktisk er tindved kommuneblomsten i hjembygda mi, Verdal, nettopp fordi det finnes så mye av det der. Opprinnelig kommer tindved fra Asia.

Tindved er som superbær å regne. De er proppfulle av C-vitamin. Faktisk inneholder disse vitaminbombene dobbelt så mye C-vitamin som appelsin, i tillegg til vitamin E, B og A. Du finner også store mengder mineraler, som selen, sink, kobber og svovel i tindved.

Prøv også: Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Ikke bare er de sunne, men disse gule bærene har også en særegen og kompleks smak. Den kan best beskrives som en krysning mellom appelsin og pasjonsfrukt, og har faktisk fått tilnavnet Nordens pasjonsfrukt. Jeg skal ikke påstå at det er enkelt å skaffe seg tindved. Du må kanskje belage deg på å ut å plukke selv (strandsonen er stedet å lete, men husk hansker!) ellers bør du kanskje kjenne noen som sanker. Er du heldig kan du også få tak i på nett.

Flere desserter? Sjekk her

Får du rett og slett ikke tak i tindved, kan du fortsatt lage panna cottaen, bare med annen saus. Pasjonsfrukt- eller bringebærsaus passer for eksempel like godt! Har du tindved, er jeg sikker på at du kommer til å digge tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus – en dessert utenom det vanlige.

Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 6 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

TJUKKMJØLKSPANNACOTTA MED LAKRIS
4 plater gelatin
3 dl kremfløte
100 g sukker
3 dl tjukkmjølk
Ca 1 ss rålakrispulver

TINDVEDSAUS
200 g tindved
100 g sukker
1 dl vann

Slik gjør du det

TJUKKMJØLKSPANNACOTTA MED LAKRIS
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min. Varm opp kremfløte og sukker til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett gelatinplatene og bland godt. Bland inn tjukkmjølken og rålakrispulver. Smak deg gjerne frem til hvor mye rålakrispulver du ønsker å bruke. Hell tjukkmjølkspannacottaen i porsjonsformer og sett dem i kjøleskapet til de stivner.

TINSVEDSAUS
Ha tindved, vann og sukker i en kjele og småkok i ca 20-30 min. Bruk en stavmikser eller blender til å knuse bærene. Ha deretter blandingen i en sil og sil av klumpene. Avkjøl.

Hell tindvedsausen over tjukkmjølkspanancottaen og server, gjerne med et lite dryss rålakrispulver som pynt.

Kanskje du liker disse også?