Home » Brunostkake med salt kjeksbunn

Brunostkake med salt kjeksbunn

Av ellen
Brunostkake med salt kjeksbunn

På tide å prøve en ostekake helt utenom det vanlige? Da er det på tide å prøve brunostkake med salt kjeksbunn! Brunosten gir en nydelig karamellsmak, som sammen med den salte bunnen er en perfekt kombinasjon. Du vet, søtt og salt – drommekombinasjonen for mange (jeg er en av dem). Smaken på kaken vil avhenge av hvilken brunost du bruker. Her kan du velge din favoritt. Selv jeg har brukt fløtemysost.

Prøv også: Bakt geitostekake med karamelliserte pærer

Brunostkake med salt kjeksbunn er en ostekake med mye smak. Den kombinerer salt, søtt og sprøtt. Friske bær ved siden av balanserer det hele. Selv har jeg brukt blåbær og bjørnebær, men bringebær hadde passet akkurat like godt. Bringebærsaus hadde også vært et supert alternativ.

Prøv også: Ostekake med sitron og marengs

Brunostkake med salt kjeksbunn

Brunostkake med salt kjeksbunn

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingredienser

SALT KJEKSBUNN
150 g salte kjeks (f.eks Ritz)
50 g hakkede valnøtter
100 g smør

BRUNOSTKREM
3 dl kremfløte
200 g brunost (jeg har brukt fløtemysost)
4 gelatinplater
½ dl kokende vann
200 g kremost naturell
100 g melis

Friske bær til servering

Slik gjør du det

SALT KJEKSBUNN
Knus kjeksene i en food prosessor eller legg dem i en frysepose og bruk et kjevle. Grovhakk valnøttene. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene og valnøttene. Press deretter kjeksblandingen ned i bunnen av en bakepapirkledd springform på 20-24 cm cm. Sett deretter kjeksbunnen i kjøleskapet til den har blitt fast og kald.

BRUNOSTKREM
Varm opp kremfløten til kokepunktet. Tilsett imens brunost i skiver, evt revet brunost, under stadig omrøring. Ta kjelen av platen når all brunosten er løst opp. Avkjøl i kjøleskap til blandingen er gjennomkald, gjerne til dagen etter. Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann i ca 10 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene, hell over kokende vann og rør rundt. Visp sammen kremost og melis til en glatt røre, tilsett gelatinblandingen og bland godt. Visp brunostblandingen til en tykk krem. Vend deretter begge blandingene godt inn i hverandre.

MONTERING
Hell brunostkremen over kjeksbunnen og sett kaken kaldt til ostekremen stivner, minst seks timer. Server kaken med friske bær.

Kanskje du liker disse også?