Home » Babka med sjokolade – sjokoladebrød

Babka med sjokolade – sjokoladebrød

Av ellen
Babka med sjokolade - sjokoladebrød

Babka med sjokolade – sjokoladebrød er nesten for fint til å spises, men for godt til å la være. Babka kan lages i flere varianter, som kanel og sukker, blåbærsyltetøy og nutella. Det finnes også salte varianter med for eksempel pesto, ost og pizzafyll. Selv synes jeg sjokolade er utrolig godt. Gjærbakst med sjokolade! What’s not to like liksom?

Prøv også: Flettet brioche

Glad i gjærbakst? Her finner du flere oppskrifter

Babka med sjokolade - sjokoladebrød

Babka med sjokolade - sjokoladebrød

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 1 brød
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

BRØDDEIG
500 g hvetemel
100 g smør
100 g sukker
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
3 1/2 dl lunken H-melk

SJOKOLADEFYLL
120 g smør
150 g mørk sjokolade
60 g melis
40 g kakaopulver

SUKKERLAKE
1/2 dl vann
50 g sukker

Slik gjør du det

BRØDDEIG
Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Imens kan du lage sjokoladefyllet og sukkerlaken.

SJOKOLADEFYLL
Smelt smøret i en kjele og ta av platen. Tilsett grovhakket mørk sjokolade. Rør noen ganger til sjokoladen er oppløst. Tilsett melis og kakaopulver og bland godt sammen til en tykk pasta. Tilsett litt ekstra kakaopulver og melis og blandingen er for rennende. Sett til side.

SUKKERLAKE
Kok opp vann og sukker under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl.

MONTERING
Kjevle ut deigen til en firkantet leiv med en tykkelse på ca 1 cm. Smør sjokoladefyllet jevnt utover leiven og rull den sammen som en pølse. Del deretter pølsen i to på langs. Tvinn pølsene sammen med snittflaten opp. Legg begge endestykkene litt under brødet for å få fine sider. Legg brødet i en smurt eller bakepapirkledd brødform (det kan også stekes uten form på en bakepapirkledd stekeplate) og etterhev under plast eller et klede i ca 30 min. Stek deretter brødet midt i ovnen på 185 grader i 30-40 min.

Pensle brødet med sukkerlake med det samme det kommer ut av ovnen. Det vil gi brødet en lekker og skinnende overflate. Avkjøl på rist. Tips! Tilsett grovhakkede nøtter i sjokoladefyllet og/eller på toppen av brødet.

Kanskje du liker disse også?