Home » Multesorbet

Multesorbet

Av ellen
Multesorbet

Multesorbet er sannsynligvis helt ulik noen annen sorbet du har smakt. Jeg tror jeg må gå så langt som å kalle det dronningen over alle sorbeter. Smaken er skikkelig fyldig og konsistensen er silkemyk. Multesorbet passer kjempegodt i jula, gjerne servert med krumkaker.

Prøv også: Multeiskake

Multesorbet

Multesorbet

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

MULTESORBET
500 g multer
225 g sukker
1 dl vann

KRUMKAKER (12 stk)
2 egg
100 g sukker
100 g smør
100 g hvetemel
Litt kardemomme

Slik gjør du det

MULTESORBET
Kok opp alle ingrediensene og la dem småkoke i ca 10 min til bærene er knuste. Press blandingen gjennom en finmasket sil med en skje eller slikkepott for å få bort steinene. Hell deretter puréen i en ismaskin og la den gå til blandingen er tykk og fast. Sett deretter sorbéten i fryseren. Hvis du ikke har ismaskin, kan du fryse blandingen i en egnet beholder og røre i den med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.

KRUMKAKER
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret, avkjøl og tilsett i eggedosisen. Vend inn hvetemel og kardemomme. La blandingen stå og svelle i ca 15 minutter. Hvis blandingen blir for tykk etter svelling kan du tilsette litt vann. Stek krumkakene til de har en gyllen farge og rull deretter til kremmerhus. Legg dem evt over kopper slik at de blir formet som skåler.

Server multesorbét og krumkaker sammen med sjokoladebiter eller hakkede nøtter.

Kanskje du liker disse også?