Home » Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

Av ellen
Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem består av en sprø og luftig marengsbunn toppet med en helt magisk god bringebærkrem! Ah, jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive den, men jeg vet at du kommer til å elske den. Den lages av Mascarpone-ost, kremfløte, bringebær, melis og vaniljesukker. Det gir både en fyldig og frisk krem, som passer perfekt til den florlette kakebunnen. Jeg synes kremen blir aller best om du lager den med bringebærpuré. Da slipper du bringebærsteinene. Om du ikke bryr deg om dem, kan du droppe det ekstra steget. Selv synes jeg det er vel verdt det.

Prøv også: Bringebærterte med mascarponekrem og oreobunn

Som du ser på bildet ble denne pavlovaen laget til nyttårsfeiring, men den passer akkurat like godt resten av året. Du kan også bytte ut bringebær med andre bær. Jeg har for eksempel laget en variant med skogsbær, som også ble veldig vellykket. Pavlova med bringebærkrem er en enkel kake å lage. Bunnene kan du godt lage noen dager i forveien. Kremen kan du lage dagen for servering og montere kaken da. Det er en fordel å montere kaken så tett opp mot serveringstidspunktet som mulig. Da slipper du at marengsbunnene blir soggy av kremen.

Flere festkaker? Sjekk her

Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PAVLOVA
6 eggehviter
En klype salt
300 g sukker
1,5 hvitvinseddik
3 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

BRINGEBÆRKREM
250 g mascarpone
3 dl kremfløte
200 g bringebær eller bringebærpuré*
50 g melis
1 ts vaniljesukker

Assortert sjokolade/lakris/konfekt, gjerne rester fra jula, til pynt, evt friske bringebær eller bringebærsaus

*Lages ved å koke opp 400 g (frosne) bringebær med 1 ss vann og 1 ss sukker. Småkok i 5-10 minutter. Stavmiks blandingen og press den deretter gjennom en finmasket sil for å fjerne steinene.

Slik gjør du det

PAVLOVA
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Bre ut røren i to sirkler på ca 20 cm i diameter på to bakepapirkledde stekebrett. La overflaten være ujevn. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til runde bunner. Sett formene i midten og nederst i ovnen og stek på 100 grader i ca 90 min. Bytt plass på bunnene halvveis. Kaken skal ha en sprø utside og en myk og luftig innside. La bunnene stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen.

BRINGEBÆRKREM
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til du har en tykk og god krem. Ikke visp for lenge, da kan den skille seg. Ta gjerne av litt bringebærsaus eller bringebær til pynt om du ønsker.

MONTERING
Legg en bunn nederst og topp den med halvparten av bringebærkremen. Legg på den andre bunnen og topp med resten av bringebærkremen. Pynt med assortert sjokolade, lakris eller konfekt, gjerne rester fra jula, evt friske bringebær eller bringebærsaus.

Tips

Prøv også å lage kremen med andre bær, som skogsbær eller jordbær.

Kanskje du liker disse også?