Home » Ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris

Ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris

Av ellen
Ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris

Ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris er inspirert av en av mine favorittkonfekter. Den består av hvit sjokolade med en flytende lakriskjerne og bringebærpulver på utsiden. Den er sykt god! Det samme er denne ostekaken.

Prøv også: Bringebærterte med mascarponekrem og oreobunn

I bunnen har jeg knuste Oreo-kjeks, som jeg blander med rått lakrispulver. Du kan også bruke vanlig lakrispulver. Hockeypulver går også an. Det samme gjør lakrissaus eller -sirup. Prøv deg gjerne frem med mengden, for å få det etter din smak. Er du ikke så glad i lakris, kan du bare droppe det.

Glad i ostekake? Her finner du flere

Ostekremen inneholder hvit sjokolade og frø fra vaniljestang, som gir en rund og fyldig smak. Kaken serveres med en frisk og deilig bringebærsaus. Høres ikke ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris godt ut, så vet ikke jeg.

Ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris

Ostekake med hvit sjokolade, bringebær og lakris

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

LAKRISBUNN
200 g sjokoladekjeks (f.eks Oreo)
100 g smør
1-2 ts (rå)lakrispulver

HVIT SJOKOLADEOSTEKREM
3 gelatinplater
200 hvit sjokolade
3 dl kremfløte
250 g kremost naturell
100 g melis
Frø fra 1 vaniljestang

Ca 100 g friske eller fryste bringebær

BRINGEBÆRSAUS
300 g friske eller fryste bringebær
90 g sukker
½ dl vann

Slik gjør du det

LAKRISBUNN
Knus kjeksene i en food prosessor eller legg dem i en frysepose og bruk et kjevle. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene og lakrispulveret. Smak deg frem til hvor mye lakrispulver du vil ha. Press deretter kjeksblandingen ned i bunnen og oppover kantene av en bakepapirkledd springform på ca 20 cm. Bruker du en større form kan du godt ha kjeksblandingen bare i bunnen. Sett deretter kjeksbunnen i kjøleskapet til den har blitt fast og kald.

HVIT SJOKOLADEOSTEKREM
Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann i ca 10 minutter. Grovhakk imens sjokoladen og legg den i en bolle. Varm opp kremfløten til kokepunktet og ta den av kokeplaten. Klem ut vannet av gelatinplatene, legg dem i kremfløten og rør sammen. Hell deretter fløteblandingen over sjokoladen. La det stå litt til sjokoladen begynner å smelte og bland sammen til en glatt røre. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter sammen kremost, melis og vaniljefrø til en glatt røre. Tilsett sjokoladeblandingen og visp videre til blandingen er glatt.

BRINGEBÆRSAUS
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i ca 5 minutter, knus samtidig bærene. Hell deretter blandingen over i en finmasket sil og press blandingen gjennom for å fjerne frøene. Synes du ikke det er så farlig med frø kan du la det være.

MONTERING
Hell den hvite sjokoladeostekremen over lakrisbunnen og legg i bringebær. Sett kaken kaldt til ostekremen stivner, minst seks timer. Server kaken med bringebærsausen og evt friske bringebær.

Kanskje du liker disse også?