Home » Tyttebærsnurrer

Tyttebærsnurrer

Av ellen
Tyttebærsnurrer

Lyst til å prøve noe nytt i bolla? Hva med tyttebær? Kanskje ikke det første du tenker på når du skal bake boller, men tyttebærsnurrer er virkelig noe å prøve. De røde bærene passer nemlig til mer enn kjøttkaker. Det friske tyttebærsyltetøyet passer veldig godt i svingene til den søte snurren. Tykk melisglasur på toppen er prikken over i’en.

Prøv også: Eplesnurrer

Er ikke tyttebærsyltetøy din cup of tea, kan du selvfølgelig bytte det ut med hvilket som helst annet syltetøy. Bringebær er for eksempel også helt nydelig. Det samme er blåbær. Likevel håper jeg du gir tyttebærsnurrer en sjanse – Jeg tror ikke du kommer til å angre.

Mer lyst på kanelsnurrer? Prøv disse

Tyttebærsnurrer

Tyttebærsnurrer

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 16 snurrer
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

500 g hvetemel
100 g sukker
0,5 pakke gjær
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
3,5 dl lunken H-melk
100 g mykt smør

Tyttebærsyltetøy
1 sammenvispet egg til pensling
Ca 200 g melis

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

Del deigen i to og kjevle ut hvert emne til en leiv på ca 30x40 cm, med ca 0,5 cm tykkelse. Smør et tynt lag med tyttebærsyltetøy på leivene, men behold de siste 5 cm på langsiden uten syltetøy. Rull deretter leiven sammen fra langsiden med stripen uten syltetøy til slutt. Skjær opp rullen i ca 2 cm tykke biter. Etterhev snurrene under plast på et bakepapirkledd stekebrett i ca 30 min. Sett evt (noen av) snurrene tett sammen i en bakepapirkledd jernpanne eller springform (ca 8 snurrer per panne/form). Stek midt i ovnen på 250 grader i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Bland sammen melis med litt vann og gjerne litt sitronsaft til du har en tykk melisglasur. Bre melisglasur over tyttebærsnurrene og server.

Kanskje du liker disse også?