Home » Rabarbra- og jordbærsorbet

Rabarbra- og jordbærsorbet

Av ellen
Rabarbra- og jordbærsorbet

Rabarbra og jordbær er en klassisk kombinasjon. Ikke uten grunn, for det er to smaker som harmonerer svært godt sammen. Rabarbra- og jordbærsorbet er perfekt nå mens det fortsatt er rabarbrasesong og de norske jordbærene begynner å komme. Hvis du vil ha noe skikkelig forfriskende på en varm sommerdag, gå for denne!

Flere rabarbraoppskrifter? Sjekk her

PS! Har du mye rabarbra? Den kan helt fint fryses uten videre behandling. Da kan du lage rabarbra- og jordbærsorbet langt utover høsten.

Prøv også: Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Rabarbra- og jordbærsorbet

Rabarbra- og jordbærsorbet

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

900 g rabarbra i biter
450 g jordbær
350 g sukker
1 ss sitronsaft
¼ ts salt

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Kok på medium varme under stadig omrøring til rabarbraen er mør, ca 5 minutter. Ta kjelen av platen og hell blandingen i en blender og kjør den glatt (i flere omganger). Du kan også bruke en stavmikser. Vil du ha sorbeten ekstra glatt kan du presse blandingen gjennom en finmasket sil. Avkjøl deretter helt. Kjør så blandingen i en iskremmaskin til den er tykk og frossen. Hell deretter sorbeten i en passende form og sett i fryseren. Har du ikke iskremmaskin kan du helle blandingen rett i formen og sette inn i fryseren. Rør da med jevne mellomrom under innfrysingen så det ikke blir iskrystaller i sorbeten.

Kanskje du liker disse også?