Home » Kanelsnurrer i form

Kanelsnurrer i form

Av ellen

Kanelsnurrer er så godt, og enda bedre blir de om de stekes sammen i form. Jeg er ikke så glad i småtørre kanter, så ved å steke de på denne måten blir alle kanter deilige og myke. Topp det hele med melisglasur, så har du verdens beste kanelsnurrer.

Oppskriften på denne deigen er den samme som grunnoppskriften til hveteboller.

Kanelsnurrer i form

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 20
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

Kanelsnurrer
500 g hvetemel (ca)
100 g smør
100 g sukker
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
3,5 dl H-melk
1 pakke (50 g) gjær

1 sammenvispet egg til pensling

Kanelfyll
Romtemperert smør
Kanel og sukker

Pynt
Melis blandet med vann

Slik gjør du det

Kanelsnurrer
Smuldre smøret i mesteparten av melet (hold av litt for justering av deigen).

Tilsett sukker, salt, kardemomme og bakepulver.

Smuldre gjæren i lunken melk (ca 25 grader) og rør til gjæren er oppløst. (Bruker du tørrgjær tilsetter du den direkte i melet).

Elt godt med en kjøkkenmaskin til du får en smidig deig, juster med mel. For å frigjøre glutenet i melet og dermed få et luftig bakverk, lønner det seg å elte deigen i 10-15 minutter. Sett deretter deigen til heving under plast eller et vått kjøkkenhåndkle på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca 40 minutter.

Del deigen i to og kjevle ut hver del til en avlang leiv. Smør et tynt lag med mykt smør på hver leiv og strø over sukker og kanel. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 14-20 boller. Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. Etterhev bollene under plast eller vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 225 grader i ca 10 minutter.

Bland melis med litt vann til passe konsistens og ringle det over avkjølte boller. Herlig!

Kanelsnurrer i form

Kanskje du liker disse også?