Home » Fastelavnswrap

Fastelavnswrap

Av ellen
Fastelavnswrap

Fastelavnsboller og svenske semlor kan lages i mange varianter. Fastelavnswrap er en av dem. Fastelavnswrap lages av vanlig bolledeig, som kjevles flatt og stekes på takke eller i stekepanna. I midten legges syltetøy og vispet krem. Jeg synes det er aller best med rørte bringebær eller jordbær, men her kan du velge det du liker aller best. Du kan også lage svenskenes semmelwrap ved å bytte ut syltetøyet med makronfyll. Oppskriften på makronfyll finner du i denne oppskriften på svenske semlor:

Prøv også: Kremlor – kanelbollesemler

Fastelavnswrap

Fastelavnswrap

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 10-12 wraps
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

2,5 dl lunken melk 25 g gjær 90 g sukker 0,5 ts kardemomme 1 egg Ca 500 g hvetemel 100 g mykt smør 3 dl kremfløte Bringebærsyltetøy

Slik gjør du det

Bland alle ingrediensene med unntak av smør i en bakebolle. Elt til en smidig deig som slipper bollen, ca 10 min. Tilsett deretter mykt smør litt etter litt. Elt godt mellom hver gang. Dekk bakebollen med plast eller et klede og sett deigen til heving til dobbel størrelse, ca 40 min. Del deigen opp i 10-12 emner. Trill hvert emne til runde boller. Kjevle deretter bollene ut på et melet bakebord til tynne «lomper» på ca 2 mm tykkelse. Diameteren skal være på om lag 20-25 cm. Stek deretter «lompene» på lav varme til de er gjennomstekte. Men pass på så de ikke tar farge. Da vil de sprekke opp når de skal rulles sammen. Avkjøl under et klede på rist. Legg syltetøy langs midten av «lompen» og topp med et raust lag krem. Brett sammen wrapen, bunnen først og sidene til slutt.

Kanskje du liker disse også?