Home » Panna Cotta

Panna Cotta

Av ellen

Tenk at noe så enkelt kan smake så godt! Panna Cotta er italiensk og betyr "kokt fløte," og det er det denne desserten hovedsaklig besår av, i tillegg til sukker og vaniljestang pluss gelatin. Panna Cotta kan også lages med sjokolade, likør, sitrusfrukter eller andre smakstilsetninger. Det finnes også magrere varianter med blant annet yoghurt. Selv bruker jeg litt H-melk sammen med fløten, og desserten blir dermed litt lettere, men bruk gjerne bare fløte om du ønsker.

Panna Cotta

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

100 g sukker
4,5 dl fløte
1,5 dl H-melk
0,5-1 vaniljestang (avhengig av størrelse og smak)
4 plater gelatin

Slik gjør du det

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.

Hell fløte, melk og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Snitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, tilsett både frø og stang i fløtemelken. Om du bruker en stor vaniljestang (type Tahiti-vanilje f.eks.) holder det med en halv, hvis den er liten kan du godt bruke hele.

Kok opp blandingen på medium varme, pass på så det ikke brenner seg.

Ta kasserollen av platen og ta ut vaniljestengene, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett. Bland godt og fordel blandingen i porsjonsskåler, eller evt Champagneglass eller lignende. Sett kaldt til det stivner, ca 3-4 timer.

Server enten med friske bær eller en bærcoulis (bær iblandet sukker kjørt glatt i stavmikser).

Kanskje du liker disse også?