Home » Pepperkake-kake

Pepperkake-kake

Av ellen
Myk og saftig kake med smak av pepperkaker dekket med mild ostekrem. Denne er utrolig god og veldig populær både hos store og små. For å lage de "nedsnødde trærne" på toppen, har jeg rett og slett brukt rosmarin-kvister som jeg har strødd melis over. Superenkel og dekorativ pynt. Sidene på kaken har jeg latt være "nakne" for å beholde en rustikk look.
 
Vil du lage cupcake-varianten, finner du oppskriften på det her.
 
Her finner du alle mine juleoppskrifter
 

Pepperkake-kake

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Kakebunn 100 g smør 5 dl kefir eller kulturmelk (ikke skummet) 250 g sukker 2 ts malt kanel 0,5 ts malt ingefær 0,5 ts malt nellik 1 ss natron 375 g hvetemel Mascarponekrem 250 g mascarpone-ost 3 dl kremfløte 2 ss sukker 1 ts vaniljesukker Rosmarinkvister med melisdryss til pynt

Slik gjør du det

Kakebunn Smelt smør og bland det med kulturmelken. Tilsett sukker, krydder og natron og bland godt. Vend inn hvetemelet. Hell røren i to smurte 24 cm springformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25- 30 minutter. Sjekk med en kakenål underveis om den er ferdig. Avkjøl på rist. Mascarponekrem Visp alle ingrediensene sammen til myk krem. Ikke visp for lenge, da kan kremen skille seg. Montering Legg krem mellom kakebunnene og på toppen. Pynt med rosmarinkvister med melisdryss.

 

Kanskje du liker disse også?