Home » Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Av ellen

Sjokoladetrøfler har for mange blitt en fast konfekt til jul, meg selv inkludert, og de aller beste lager du selvfølgelig selv. Men det er én veldig viktig ting å tenke på når man lager dem:

Sjokoladetrøflene blir ikke bedre enn råvarene man bruker.

Bruker man den billigste kokesjokoladen, vil kvalitet og smak være deretter. Har man likevel lagt sin elsk på en 100 grams plate til 10'ern: kjør på. Det viktigste er at man bruker en sjokolade man liker. Men når det gjelder sjokolade og kvalitet, er det som med olivenolje, kvalitet og pris henger sammen. Kvalitetssjokolader koster litt mer, men det vil man fort oppdage at det er verdt. Dessuten er det jo jul bare en gang i året, og man trenger ikke lage voldsomme porsjoner. Dette er mektige saker og ikke noe man vanligvis klarer å spise veldig mye av på en gang.

Selv liker jeg også at sjokoladetrøflene er litt eksklusive, bare hør på ordet da: sjokoladetrøfler 😀 MMM

Sjokoladetrøfler kan lages med ulike smakstilsetninger, og en av mine absolutte favoritter er bringebær, som du finner oppskriften på her. Sjokoladetrøfler er også supert som spiselig gave.

Sjokoladetrøfler

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 15 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

1 1/2 dl kremfløte
200 g hakket mørk sjokolade
Ca 50 g kakao for rulling

Slik gjør du det

Varm opp kremfløten nesten til kokepunktet. Tilsett hakket mørk sjokolade. La sjokoladen ligge og smelte noen minutter og bland sammen. Sett kaldt til blandingen stivner.

Form til runde kuler i handa, evt. med hjelp av en skje. Det er en fordel å bruke hansker og rulle
fort før massen smelter. Rull deretter trøflene i kakao og sett kjølig igjen til servering.

Tips

Bytt ut 1-2 ss av kremfløten med f.eks cognac eller likør. Trøflene kan også dekkes med smeltet (helst temperert) sjokolade i stedet for kakao. Kremfløten kan infuseres, for å få en spennende smak på sjokoladetrøfler. Tilsett f.eks te, anisstjerner eller annet krydder, sitrusskall eller mynte. Her er det bare å bruke fantasien. Tilsett smakstilsetningen i kald fløte og la det trekke over natta i kjøleskap eller la det trekke en halvtime i varm fløte. Sil av før bruk.

Kanskje du liker disse også?