Home » Snickerspavlova

Snickerspavlova

Av ellen
Snickerspavlova

Snickerspavlova er pavlovabunner toppet med vispet krem, sjokolade, karamellsaus og peanøtter – i TO lag! Kjære vene, denne holdt jeg på å spise meg fordervet av. Men den er altså så god at den nesten burde komme med en advarsel. Snickerspavlova er perfekt til både hverdag og fest, og gjerne derimellom.

Snickersfan? Prøv også denne snickerskaken

Her finner du også flere pavlovavarianter

Snickerspavlova

Snickerspavlova

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PAVLOVA
4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker
1 ts hvitvinseddik
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

FYLL
3 dl kremfløte
Litt sukker
150 g mørk sjokolade
Salt karamellsaus
Ca 1 dl salte peanøtter

SALT KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

Slik gjør du det

PAVLOVA
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Bre ut røren i to sirkler på ca 18-20 cm i diameter, bruk to stekebrett (husk at kaken eser ut etter steking). La overflaten være ujevn. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til en rund kake.

Stek bunnene nederst og i midten på 100 grader i ca 1 time. Bytt plass på stekebrettene halvveis. La bunnene stå i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter) for å forhindre at de faller sammen. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

MONTERING
Smelt sjokoladen og fordel den på begge bunnene. Spar gjerne litt til pynt. Visp kremfløten til myk krem og bre over bunnene. Ringle deretter salt karamellsaus på bunnene og topp med passe mengde salte peanøtter. Legg den ene bunnen oppå den andre og server.

Kanskje du liker disse også?