Home » Solskinnsboller

Solskinnsboller

Av ellen
Solskinnsboller

Når kanelsnurren trenger å skinne eller våren lar vente på seg: Da trenger du solskinnsboller!

Solskinnsboller er altså kanelsnurrer med vaniljekrem i midten toppet med melisglasur. Jeg blir glad bare av å tenke på det. Solskinnsboller er, som annen gjærbakst, aller best mens de fortsatt er småvarme, og de egner seg godt for fryseren.

Her finner du mer digg gjærbakst

Og du, har du annet å gjøre i dag enn å lage vaniljekrem? Kjør på med ferdigkjøpt, og skam deg ikke, det er bra nok!

Solskinnsboller

Solskinnsboller

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 14-20 boller
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

BOLLEDEIG
500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
3 1/2 dl lunken H-melk
100 g mykt smør
1 sammenvispet egg til pensling

KANELFYLL
75 g mykt smør
50 g sukker
1 ss kanel

VANILJEKREM
1/2 vaniljestang
2 dl + 1/2 dl H-melk
0,75 dl kremfløte
50 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna

Ca 100 g melis
vann

Slik gjør du det

BOLLEDEIG
Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha halvparten av frøene og den halve stangen i en kasserolle med 2 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1/2 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og hell vaniljekremen i en egnet bolle og dekk med plast. Legg den direkte på vaniljekremen. Sett den deretter i kjøleskapet med en gang.

MONTERING
Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Bland sammen ingrediensen til kanelfyllet og smør det utover leiven. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 14-20 boller. Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. Etterhev bollene under plast i ca 20 minutter. Lag deretter en grop i midten av snurrene og fyll dem med vaniljekrem. Pensle med sammenvispet egg og stek på 225 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist. Bland melis med litt vann og ringle over før servering.

Kanskje du liker disse også?