Home » Sommerpavlova med lemon curd

Sommerpavlova med lemon curd

Av ellen
Sommerpavlova med lemon curd

Annonse. Er det ikke fantastisk med sommer og lysere dager? Det inspirerte i hvert fall meg til å lage sommerpavlova med lemon curd. Jeg hadde lemon curd i fryseren som jeg hadde lyst til å bruke opp. Og hva er vel mer perfekt enn å bruke den på Pavlova?

Positiv overraskelse

Vanligvis bruker jeg å lage Pavlova med eggehviter, også bruker jeg eggeplommene til for eksempel lemon curd, pasjonsfruktkrem eller vaniljekrem. Men siden jeg allerede hadde det, trengte jeg bare eggehviter. Da var det perfekt at jeg hadde en flaske Ultimight eggehviter stående. Jeg fikk spørsmål for en stund siden om jeg hadde lyst til å prøve det, og takket ja fordi jeg allerede var nysgjerrig på produktet. Det ble en positiv overraskelse.

Flere pavlovaoppskrifter? Sjekk her

Jeg var litt skeptisk til hvordan det ville være å bake med det, spesielt marengs, men det viste seg å fungere perfekt! Den eneste forskjellen jeg merket fra vanlige eggehviter var at marengsen ikke ble like luftig. Ellers ble konsistensen superbra og Pavlovaen likeså. Jeg får ikke en krone for å si dette, så dette er min ærlige vurdering av produktet.

Sommerpavlova med lemon curd

Sommerpavlova med lemon curd

Jeg synes det var veldig praktisk å slippe å skille eggehviter fra eggeplommer. Og genialt når jeg ikke trengte eggeplommene. Eggeplommene som skilles ut fra eggehvitene blir forresten sendt ut til bakerier rundt om og brukt i produksjon der. En eggehvite tilsvarer 30 ml Ultimight. Selv er jeg vant til å bruke store egg og syntes at det ble litt lite. Så jeg beregnet nærmere 40 ml per eggehvite.

Prøv også: Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Oppskriften nedenfor er den jeg alltid bruker til Pavlova, og du kan selvfølgelig lage den med vanlige eggehviter. Siden jeg ønsket å lage en skikkelig sommerlig pavlova, toppet jeg den med gule frukter og bær, slik at det ser litt ut som en sol. Ikke minst matcher det lemon curden, ikke bare i farge, men også smak. Det ble skikkelig friskt og godt. Kremen jeg har brukt er Sunniva sin Gryr som er laget av kokos og rapsolje. rett og slett fordi jeg synes den er veldig god, også synes jeg det er fint at den er kritthvit. Men bruk gjerne vanlig kremfløte om du vil, det passer akkurat like godt på en sommerpavlova med lemon curd.

Sommerpavlova med lemon curd

Sommerpavlova med lemon curd

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PAVLOVA
1,5 dl Ultimight eggehviter eller 4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker
1 ts hvitvinseddik
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

LEMON CURD
4 eggeplommer
1 dl sitronsaft (fra 1-2 sitroner)
Skall fra 1 sitron (bare det gule)
100 g sukker
100 g mykt usaltet smør

TOPPING
Lemon curd
3 dl Sunniva Gryr eller kremfløte
Gule frukter og bær (jeg brukte physalis, gul kiwi, mango og sitron)

Slik gjør du det

PAVLOVA
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Bre ut røren i en sirkel på ca 20 cm i diameter. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til en rund kake.

Stek bunnen nederst i ovnen på 100 grader i ca 1 time. La bunnen stå i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter) for å forhindre at den faller sammen. Bunnen kan lages i god tid i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

SITRONKREM
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

MONTERING
Bre lemon curd utover pavlovabunnen. Visp Gryr eller kremfløte til myk krem og legg over. Kutt opp frukt/bær i passende størrelse og legg oppå kremen. 

 

Tips

Hvis du ikke bruker all lemon curden, kan du fryse ned resten eller bruke den til andre kaker, iskrem eller desserter, eller som pålegg på fint brød/rundstykker.

Kanskje du liker disse også?