Home » Spiralkake med jordbær

Spiralkake med jordbær

Av ellen
Spiralkake med jordbær

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Det er innsiden som teller også i kakeverdenen! For meg som elsker lagkaker, er alltid høydepunktet når jeg skjærer det første stykket av kaken og alle lagene åpenbarer seg. Spiralkake med jordbær har også lag, men de er vertikale. Det er superenkelt å få til, men ser ganske fancy ut. Du lager ganske enkelt en rullekake som du kutter i strimler og ruller sammen til et gigantisk rullekakestykke. Jeg elsker rullekake og synes det er undervurdert. Det samme gjelder for denne kaken. Den er sykt god og perfekt akkurat nå.

Prøv også: Rullekake med krem og marsipan

Spiralkake med jordbær er rett og slett den perfekte sommerkaken! Er det en kake du skal ta med til sommerfesten, er dte denne. Den er utrolig god med rørte jordbær, som det er sesong for nå. Foretrekker du vanlig kokt jordbærsyltetøy kan du selvfølgelig bruke det. Toppet med vispet krem blir dette nesten som en variant av bløtkake å regne. Og hvem liker vel ikke bløtkake med jordbær?

Spiralkake med jordbær

Spiralkake med jordbær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Ingredienser

RULLEKAKE
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/4 ts bakepulver

FYLL OG PYNT
250 g rørte jordbær
3 dl kremfløte
Friske jordbær

Slik gjør du det

RULLEKAKE
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt inn resten av ingrediensene og rør forsiktig til alt er blandet. Bre røren utover et bakepapirkledd stekebrett på 30×40 cm. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 8-10 minutter. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø over med sukker. Hvelv deretter kaken oppå bakepapiret og la den bli liggende med langpannen over til kaken er avkjølt.

MONTERING
Bre rørte jordbær jevnt utover kakebunnen. Skjær den så i 6 strimler på langs. Start deretter med å rulle sammen den ene strimlen til en spiral. Fortsett deretter med neste strimmel der den første stoppet. Fortsett med resten av strimlene helt til du har en stor rullekakerull. Det er lurt å rulle kaken stramt sammen slik at kaken henger sammen og lagene blir fine. Sett deretter kaken i kjøleskapet slik at den får satt seg i en time eller tre. Topp kakebunnen med vispet kremfløte og friske jordbær på toppen før servering.

Tips

Denne kaken kan lages med hvilket som helst syltetøy, frukter og bær.

Kanskje du liker disse også?