Home » Sommerlige vaniljesnurrer

Sommerlige vaniljesnurrer

Av ellen
Sommerlige vaniljesnurrer

Deilige myke sommerlige vaniljesnurrer er perfekte på varme sommerdager. Enten i strandbagen eller til sommerfesten. Jeg har toppet dem med melisglasur, hakket sjokolade og friske jordbær. Jeg synes hakket sjokolade og friske jordbær gir en fin kontrast til de myke og søte snurrene. Det er litt upraktisk å ha dem med slik på stranda, så dropp det om du vil, eller server det eventuelt ved siden av. Jeg ser også for meg at det vil være utrolig godt å erstatte hakket sjokolade og friske jordbær med kokosmasse.

Prøv også: Verdens beste skoleboller

Sommerlige vaniljesnurrer lages av den søte bolledeigen jeg har sverget til de siste årene. Baksten blir alltid supersaftig og veldig god med denne oppskriften!

Her finner du flere oppskrifter på gjærbakst

PS! Følger du Kakefabrikken på Instagram? Her får du nesten daglig bakeinspirasjon og et blikk inn i Kakefabrikken.

Sommerlige vaniljesnurrer

Sommerlige vaniljesnurrer

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 14-20 vaniljesnurrer
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

BOLLEDEIG
500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
3 1/2 dl lunken H-melk
100 g mykt smør

1 sammenvispet egg til pensling

VANILJEKREM
1/2 vaniljestang
2 dl + 1/2 dl H-melk
0,75 dl kremfløte
50 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna

PYNT
Ca 100 g melis
Ca 1 ss vann
Hakket sjokolade
Friske jordbær

Slik gjør du det

BOLLEDEIG
Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha halvparten av frøene og den halve stangen i en kasserolle med 2 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1/2 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og hell vaniljekremen i en egnet bolle og dekk med plast. Legg den direkte på vaniljekremen. Sett den deretter i kjøleskapet med en gang.

MONTERING
Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Smør vaniljekremen utover leiven. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 14-20 boller. Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd rund ildfast form/ovnsform/springform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. Etterhev bollene under plast i ca 20 minutter. Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek på 210 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Bland sammen melis og vann til en tykk, men fortsatt rennende, og klumpfri blanding. Ringle over snurrene og server med hakket sjokolade og friske jordbær.

Kanskje du liker disse også?