Home » Enkle flatbrød

Enkle flatbrød

Av ellen

Det kan være litt fuzz å lage flatbrød, men det kan også være veldig enkelt! Denne oppskriften på enkle flatbrød er veldig lettvint – og supergod. Du trenger stort sett å blande sammen mel og kokende vann, og kjevle ut flatbrødene etterpå selvfølgelig. Det er en fordel å ha en steketakke når du skal steke flatbrød, men det går også veldig bra uten. Selv bruker jeg to stekepanner. De kan også stekes i stekeovn. Jeg vet at det er meningen at flatbrødene skal være flate og uten bølger. Det er ikke mine. Jeg liker den rustikke looken.

Prøv også: Eltefrie byggstykker – rundstykker med bygg

Det er stor sjanse for at du blir skeptisk til deigen etter å ha eltet den sammen. Den ser nemlig ikke så innbydende ut. Men ikke la deg lure, for dette er kjempegode enkle flatbrød.

Enkle flatbrød

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.2/5
( 25 voted )

Ingredienser

500 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvete grov
250 g sammalt rug
1 ts salt
7 dl kokende vann
Byggmel til utbaking

Slik gjør du det

Bland sammen mel og salt i en bakebolle. Hell deretter over kokende vann. La det stå og avkjøle seg nok til at du kan elte sammen blandingen for hånd. Bruk eventuelt en kjøkkenmaskin. Deigen skal bli fast og den kommer til å kjennes ganske hard ut. Det kan hende at du ikke trenger alt melet eller at du må tilsette litt ekstra. Dekk til bollen med plast eller legg hele deigen i en plastpose i kjøleskapet til den er gjennomkald, gjerne natten over.

Del deigen i emner på ca 75 gram hvis du skal bruke stekepanne. Hvis du bruker takke, kan du lage omtrent dobbelt så store emner. Kjevle emnene så tynne som du kan og stek flatbrødene på takke eller i en stekepanne på lav-medium varme til de begynner å få farge, snu dem og gjenta. Hvis flatbrødene ikke blir helt sprø på takka eller i stekepannen, kan du tørke dem sprø i stekeovnen på 100 grader varmluft i en liten time. Flatbrødene kan også stekes i stekeovn på 225 grader i 6-10 minutter.

Kanskje du liker disse også?