Home » Pavlova i langpanne

Pavlova i langpanne

Av ellen
Pavlova i langpanne med jordbær

Annonse. Pavlova i langpanne er den perfekte kaken til sommerfesten. Det er nok til mange og alle liker det! Dette er en klassisk variant med vaniljekrem, vispet krem og jordbær på toppen. I tillegg har jeg lagt på basilikumblader. De er ikke bare for pynt, men jordbær passer utrolig godt sammen med basilikum. Har du ikke prøvd det ennå, så kan jeg virkelig anbefale det.

Glad i Pavlova? Her finner du flere oppskrifter

Denne pavlovaen er veldig lettvint. Jeg har brukt ferdig vaniljekrem (Jepp, det gjør jeg innimellom!), mens marengsbunnen har jeg laget med eggehviter på flaske fra Ultimight. Det synes jeg er utrolig praktisk når jeg skal ha mange eggehviter, og egentlig ikke har noen plan for eggeplommene. I tillegg ble sommerpavlovaen laget med Ultimight så vellykket, så da var det veldig lett å gjøre det igjen. Du kan selvfølgelig lage denne kaken med vanlige eggehviter (og hjemmelaget vaniljekrem) om du ønsker det. Oppskriften på vaniljekrem finner du også nedenfor.

Pavlova i langpanne kan du godt lage noen dager i forveien, også legger du på fyllet samme dag som servering. Veldig lettvint og greit – og supergodt!

Pavlova i langpanne med jordbær

Pavlova i langpanne

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredienser

PAVLOVA
3 dl Ultimight eller 8 eggehviter
En klype salt
400 g sukker
2 ts hvitvinseddik
4 ts maisenna
2 ts vaniljesukker

FYLL
1-2 bokser ferdig vaniljekrem (jeg brukte 1 boks)
6-7 1/2 dl kremfløte (jeg brukte 6 dl)
1-2 kurver friske jordbær (jeg brukte 1 kurv)
Basilikumblader

Hvis du vil lage hjemmelaget vaniljekrem, kan du bruke denne oppskriften:

VANILJEKREM
1 vaniljestang
4 dl + 1 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
100 g sukker
4 eggeplommer
40 g maisenna

Slik gjør du det

PAVLOVA
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Bre marengsmassen utover i en langpanne. Bruk slikkepotten eller en sprøytepose med eller uten tyll.

Stek bunnen nederst i ovnen på 100 grader i ca 90 minutter. La bunnen stå i ovnen med døra litt på gløtt til den er kald (gjerne til dagen etter) for å forhindre at den faller sammen. Bunnen kan lages i god tid i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 4 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

MONTERING
Bre vaniljekremen utover marengsbunnen. Visp kremfløten (med litt sukker og/eller vaniljesukker om du vil) til myk krem og legg over der igjen. Skjær opp jordbærene i skiver, eller andre former om du vil og legg på toppen. Pynt med basilikumblader.

Kanskje du liker disse også?