Home » Hjemmelaget iskjeks

Hjemmelaget iskjeks

Av ellen
Hjemmelaget iskjeks

Har du prøvd å lage hjemmelaget iskjeks før? Det er faktisk veldig enkelt. Du trenger heller ikke noe eget iskjeks-jern for å lage det, du bruker bare krumkakejernet!

Når du lager hjemmelaget iskjeks, bruker du bare eggehviter og ikke plommer. Har du lyst til å bruke opp plommene med det samme, kan du for eksempel lage hjemmelaget iskrem. Du finner oppskriften på en deilig vaniljeiskrem her. Eggeplommer kan også brukes til å lage lemon curd, som i denne oppskriften, eller vaniljekrem, som i denne oppskriften. Eller hva med pasjonsfruktkrem? Oppskriften på det finner du i denne oppskriften.

Hjemmelaget iskjeks

Hjemmelaget iskjeks

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 12 iskjeks
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.3/5
( 3 voted )

Ingredienser

200 g ekstra fint sukker
4 store eggehviter
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
80 g smeltet smør
125 g hvetemel

Slik gjør du det

Bland alle ingrediensene sammen til en glatt røre. Stek røren i et krumkakejern (eller eget jern for iskjeks om du har) til iskjeksene er lyst gylne. 1 ss per iskjeks er nok. Rull straks kjeksen rundt en (bred) kjegleformet pinne. Avkjøl iskjeksen på pinnen på rist til den er avkjølt. Forsøk å få bunnen på kjeksene så tett som mulig. De kan ellers tettes ved hjelp av smeltet sjokolade.

Kjeksen kan også legges over et glass slik at den blir formet som en skål som kan fylles med iskrem. Eller rulles til rør som kan serveres ved siden av iskremen.

Kanskje du liker disse også?