Home » Pærekake med posjerte pærer

Pærekake med posjerte pærer

Av ellen
Pærekake med posjerte pærer

Pærekake med posjerte pærer er en lettvint kake som garantert vil vekke oppsikt. Jeg digger det enkle og rustikke ved den. Samtidig er den veldig lett å like. Vil du legge pærene i biter på toppen i stedet for å ha de stående, kan du godt gjøre det.

Prøv også: Sjokoladeterte med posjerte pærer

Pærekake med posjerte pærer smaker aller best lun, gjerne servert med krem eller iskrem. Posjerte pærer kan også serveres som en egen dessert – perfekt på høsten!

Flere høstoppskrifter? Sjekk her

Pærekake med posjerte pærer

Pærekake med posjerte pærer

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

POSJERTE PÆRER
4 pærer
8 dl vann
400 g sukker
Saft og skall fra en halv sitron
½ vaniljestang

KAKEBUNN
180 g mykt smør
180 g sukker
3 egg
Frø fra 1 vaniljestang (evt 1 ts vaniljesukker)
180 g hvetemel

 

 

Slik gjør du det

POSJERTE PÆRER
Skrell pærene, men la stilken være igjen for dekorasjon. Kok opp vann, sukker og sitronsaft. Skrell av to strimler av sitronskallet (bare det gule) fra den halve sitronen og tilsett. Skrap ut frøene fra den halve vaniljestangen og tilsett sammen med stangen. Legg i pærene når vannet har kokt opp. Skru ned varmen og la pærene trekke like under kokepunktet i ca en halvtime til de møre. Snu gjerne litt på dem underveis. Avkjøl pærene i laken. For best resultat og smak lages de posjerte pærene dagen før og settes i kjøleskapet (i laken) til dagen etter. 

KAKEBUNN
Rør mykt smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene ett egg om gangen. Rør godt mellom hver gang. Tilsett frø fra vaniljestangen eller vaniljesukker og vend inn hvetemelet. Hell blandingen i en smurt og bakepapirkledd form på 24-28 cm. Sett 3-4 posjerte pærer oppreist i formen. Skjær eventuelt av bunnen på pærene hvis det er vanskelig å få dem til å stå rett. Pærene kan også deles i to og legges i formen for variasjon.

Stek nederst i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.

Kaken er aller best når den serveres lun, gjerne med krem eller iskrem til.

Tips

Når du lager posjerte pærer, kan du tilsette krydder, for eksempel stjerneanis, kanelstang og/eller kardemomme i laken for variasjon i smak. Pærene kan også deles i to før de posjeres. Server pærene lune med for eksempel iskrem eller krem. Posjerte pærer kan også brukes som kakefyll, i kaker og til terter og paier Laken kan brukes til fruktsalat, over en frukt/bærterte eller kokes inn litt og brukes på iskrem.

Kanskje du liker disse også?