Home » Sjokoladerullekake med krydderstekte plommer

Sjokoladerullekake med krydderstekte plommer

Av ellen
Rullekake med krydderstekte plommer

Jeg synes rullekake er så genialt! Det er kjapt og enkelt å lage og kan lages i utallige varianter. Dette er en skikkelig høstvariant, som er perfekt nå. Sjokoladerullekake med krydderstekte plommer kan du lage på en halvtime. I hvert fall hvis du er litt effektiv. Stek rullekaken først, og mens den står i ovnen kan du lage plommene. Avkjøl begge deler samtidig før du monterer det hele sammen.

Flere høstoppskrifter? Sjekk her

Krydderstekte plommer kan serveres som en egen dessert sammen med for eksempel vaniljesaus, iskrem eller vispet crème fraîche. Du kan lese mer om det her.

Prøv også: Rullekake med krem og marsipan

Sjokoladerullekake med krydderstekte plommer er en utrolig smakfull kake. Sjokoladen står veldig godt til de krydrede plommene. Med krem i mellom er dette bare helt magisk.

Rullekake med krydderstekte plommer

Sjokoladerullekake med krydderstekte plommer

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

SJOKOLADERULLEKAKE
3 store egg
80 g sukker
50 g hvetemel
20 g kakaopulver
1 ts bakepulver

KRYDDERSTEKTE PLOMMER
500 g plommer (ca 4 store)
2 ss smør
2 ss sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 vaniljestang

FYLL
500 g krydderstekte plommer
3 dl kremfløte
50 g hakket sjokolade
Litt sukker

Slik gjør du det

SJOKOLADERULLEKAKE
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt inn hvetemel, kakaopulver og bakepulver og vend inn med en slikkepott. Bre massen utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 210 grader i 7-8 minutter. Avkjøl bunnen noe i formen. Hvelv den deretter ut på et nytt bakepapir. Ta av det andre bakepapiret og legg over ovnsformen. Dekk eventuelt med plast eller et klede i stedet for. La det ligge der til bunnen er avkjølt.

KRYDDERSTEKTE PLOMMER
Del plommene i to, fjern steinene og skjær dem i skiver. Del vaniljestangen i to og skap ut frøene. Smelt smør og sukker på medium varme i en stekepanne og tilsett plommene sammen med kanelstangen, stjerneanisen og vaniljestangen og frøene. Stek på lav-medium varme i ca 5-10 minutter. Husk å røre underveis.

MONTERING
Visp kremfløten med litt sukker til myk krem. Bre kremen over sjokoladebunnen, men la det være igjen en stripe på 2-3 cm uten krem på den ene langsiden. Fordel de krydderstekte plommene og hakket sjokolade på kremen. Rull deretter sammen kaken. Start på den ene langsiden og rull mot enden uten krem. Stopp når enden har kommet under kaken. Pynt eventuelt med et dryss av kakaopulver eller melis. Server i skiver. Perfekt til kaffekos.

Kanskje du liker disse også?