Home » Colakaker

Colakaker

Av ellen

Jeg er som kjent ikke noe glad i julekaker og tørre kjeks, dette blir vel det nærmeste. Siden jeg er veldig glad i karamell har jeg lagt min elsk på disse karamellkakene, eller colakaker som det opprinnelig heter på svensk. Disse kakene blir også herlig seige, akkurat som jeg liker dem. Jeg lager de med 50/50 hvitt og brunt sukker for ekstra karamellsmak, men du kan bruke bare hvitt sukker om du ønsker det. Jeg bruker også alltid Lyle's golden syrup når jeg lager noe med karamell, det er en sirup med kjempegod karamellsmak.

Her finner du alle kakefabrikkens juleoppskrifter.

Colakaker

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

100 g romtemperert smør
50 g hvitt sukker
50 g lysebrunt muscavado sukker
2 rause ss sirup (Jeg bruker Lyle's golden syrup for en ekstra god karamellsmak)
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 ts bakepulver
175 g hvetemel

Slik gjør du det

Visp smør og sukker hvitt. Tilsett sirup, en ss om gangen. Tilsett vaniljeekstrakt og deretter hvetemel blandet med bakepulver (og vaniljesukker om du bruker det i stedet for vaniljesukker).

Bland deigen godt og del den i to. Form deretter to leiver og rull de ut i samme lengde som et stekebrett. Ha godt med avstand mellom leivene, for de vil flyte ut litt under steking.

Stek på 175 grader i ca 15 minutter.

Del opp leivene i pinner med en pizzaskjærer eller kniv mens de ennå er varme og la de avkjøles på brettet. Oppbevares deretter i tett boks.

Kanskje du liker disse også?