Home » Vepsebol med peanøtter

Vepsebol med peanøtter

Av ellen
Vepsebol med peanøtter

Vanlige vepsebol er godt, men vepsebol med peanøtter er ENDA bedre! Jeg har ikke hatt noen tradisjon for å lage vepsebol til jul. Jeg smakte det faktisk for første gang her om dagen. Jeg satt igjen med fire eggehviter etter andre bakeprosjekter, og trengte noe nytt å lage. Da kom jeg på at jeg ville prøve å lage vepsebol.

Flere juleoppskrifter? Sjekk her

Vanligvis lages vepsebol av marengs blandet med mandler og sjokolade. Jeg synes mandler kan være litt kjedelig, så jeg ville tilsette noe for å gjøre kjeksene enda bedre. Det var da jeg kom på peanøtter – salte peanøtter! Det er lite som slår salt i kombinasjon med søtt. Det er en drømmekombo jeg stadig kommer tilbake til. Og nok en gang fungerte det! Liker du Snickers, er jeg sikker på at du kommer til å elske disse.

Glad i kjeks? Her finner du flere

Vepsebol med peanøtter seiler opp som en ny julefavoritt hos meg. Mulig jeg må lage enda en batch før jul. Synes du peanøtter høres ut som en dårlig idé, eller du er allergisk, kan du selvfølgelig lage tradisjonelle vepsebol med bare mandler. Peanøttene kan også byttes ut med kokosmasse. Synes du andre kombinasjoner høres digg ut, så er det bare å kjøre på med din egen variant.

Vepsebol med peanøtter

Vepsebol med peanøtter

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 60 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.9/5
( 28 voted )

Ingredienser

4 eggehviter
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade
125 g mandler
125 g salte peanøtter

Slik gjør du det

Det er viktig at eggehvitene er romtempererte før du starter.

Finhakk mørk sjokolade, mandler og salte peanøtter og sett til side.

Hell eggehvitene i en bakebolle og visp med en elektrisk visper på medium fart til du får hvitt skum. Tilsett deretter sukker (jeg liker å bruke finkornet sukker, siden det løser seg letter opp) en teskje om gangen. Bland sukkeret god inn før du tilsetter neste. Det skal ikke være sukkerkorn i marengsen når den er ferdig. Vend inn finhakket mørk sjokolade, mandler og salte peanøtter og marengsen.

Legg bakepapir på to stekebrett. Bruk to teskjeer og sett topper av blandingen på stekebrettene. Oppskriften er nok til ca 60 vepsebol, avhengig av hvor store du vil ha dem. Sett toppene med litt avstand på stekebrettene, siden de vil utvide seg under steking. Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til vepsebolene er lett gylne på toppen. Dra bakepapiret over på en rist og avkjøl helt før du legger vepsebolene i kakebokser.

Tips

Vil du lage vanlige vepsebol, bruker du bare mandler og ikke peanøtter. Peanøtter kan også byttes ut med andre nøtter eller samme mengde kokosmasse. Vepsebol kan også lages med lakris. Da tilsetter du 2 ss rålakris i blandingen.

Kanskje du liker disse også?