Home » Barnevennlige pepperkaker

Barnevennlige pepperkaker

Av ellen
Barnevennlige pepperkaker

Barnevennlige pepperkaker passer til deg som, ja, har barn eller skal bake til barn. Eller om du bare liker milde pepperkaker. Disse pepperkakene er nemlig milde, samtidig som de har god kryddersmak. I tillegg har de en liten smak av karamell. Jeg sverger nemlig til å bruke Lyle’s golden syrup. Det er en herlig gyllen sirup med smak av karamell. Jeg bruker det alltid når jeg lager salt karamellsaus, eller disse kolakakene for eksempel:

Prøv også: Kolakaker

Lyle’s golden syrup finner du i velassorterte matbutikker, som Meny. Om du ikke får tak i det, kan du bruke vanlig (lys) sirup.

Barnevennlige pepperkaker inneholder ikke pepper. Det har jeg faktisk aldri brukt når jeg har laget pepperkaker. Synes du derimot det ikke blir pepperkaker uten det. kan du tilsette en teskje i deigen.

Prøv også: Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble

Jeg synes denne deigen er veldig god å jobbe med. Likevel kan det være vanskelig å beholde formen på pepperkakene når du flytter dem over på bakeplaten. Derfor vil jeg anbefale deg å kjevle ut deigen på bakepapir, legge bakepapiret på stekeplaten, stikke ut pepperkakene og ta vekk den overflødige deigen. Da slipper du å flytte på pepperkakene, og de beholder formen. Pepperkakene tåler å ligge ganske nærme hverandre uten å vokse seg sammen, men du bør beregne i hvert fall 5 mm mellom dem.

Her finner du alle juleoppskriftene fra Kakefabrikken

Jeg pynter pepperkakene med royal icing. Den lages av eggehviter, melis og litt sitronsaft. Denne glasuren holder seg hvit og fin og stivner. Den kan også brukes til for eksempel pepperkakehus.

Barnevennlige pepperkaker

Barnevennlige pepperkaker

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 5 voted )

Ingredienser

PEPPERKAKER
300 g smør
250 g (Lyle's golden) sirup
350 g sukker
2 dl kremfløte
1 1/2 ss kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
2 ts bakepulver
Ca 900 g hvetemel

ROYAL ICING
1 eggehvite
Ca 200 g melis
Noen dråper sitron

Slik gjør du det

PEPPERKAKER
Hell smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på medium varme til alt har smeltet. Avkjøl noe. Tilsett fløten, deretter kanel, nellik, ingefær og bakepulver. Tilsett deretter hvetemelet litt etter litt til du har en passe fast og håndterbar deig. Det er ikke sikkert du trenger alt melet, eller det kan hende du må tilsette litt ekstra.

Pakk inn deigen i plast og legg den i kjøleskapet til den er gjennomkald, gjerne natta over. Jeg anbefaler å fordele deigen flatt i et par-tre plastposer. Da er den veldig enkel å ta i bruk når du skal kjevle og stikke ut pepperkakene.

Kjevle deigen til ca 3 mm tykkelse og stikk ut pepperkaker. Selv om denne deigen er god å jobbe med, kan det likevel være vanskelig å beholde den fine formen på pepperkakene når du flytter dem over på bakeplaten. Så jeg vil anbefale deg å kjevle ut deigen på bakepapir, legge bakepapiret på stekeplaten, stikke ut pepperkakene og ta vekk den overflødige deigen. Da slipper du å flytte på pepperkakene og de beholder den fine formen. Bare pass på så du ikke stikker ut figurene veldig nærme hverandre.

Stek pepperkakene midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

ROYAL ICING
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og visp til du har en tykk og seig masse. Mengden melis avhenger av mengden eggehvite, så prøv deg litt fram med hvor mye du trenger. Glasuren må være så tykk at den holder formen. Denne glasuren stivner og holder seg hvit og fin.

Tips

Synes du ikke det blir ekte pepperkaker uten pepper? Tilsett en teskje i deigen.

Kanskje du liker disse også?