Home » Brødpudding med skogsbær

Brødpudding med skogsbær

Av ellen
Brødpudding med skogsbær

Boller i fryseren eller tørr loff på benken? Det kan enkelt trylles til en deilig brødpudding med skogsbær. Godt for både ganen og samvittigheten. For visste du at 44 prosent av alle brød som produseres spises ikke? Det er jo helt meningsløst når vi kan lage så mye godt av brødrester.

Bananer til overs? Prøv Bananbrød med sjokoladebiter

Her får du litt fakta om kasting av brød:

Hvert år kastes 104 millioner brød i Norge. Over 60 prosent av disse brødene er det vi forbrukere som kaster, mens resten kastes fra matbutikker. Eller, brødene fra matbutikkene kastes ikke i søpla, men går hovedsakelig til dyrefôr, men regnes likevel som svinn. Dette tilsvarer at vi forbrukere kaster over 170 000 brød i hver eneste dag – det er brød for over 5 millioner kroner, hvis vi tar utgangspunkt i at et brød koster i gjennomsnitt 30 kroner. Det igjen tilsvarer at en familie på fire kaster et helt brød i søpla hver uke. Fordeler vi brødkastingen på hver av oss her til lands, vil det si at vi kaster 9,3 brød i året.

Rester av Pavlova? Prøv Pavlovamilkshake med jordbær

Det er ikke bare brødrester du kan bruke opp i denne oppskriften. Her passer det også perfekt med rester av bær og/eller frukt, både ferske og frosne. Har du syltetøyrester, kan du fint slenge med det også. Også rester av nøtter og/eller mandler er perfekt for både smak og crunch.

Brødpudding med skogsbær kan spises som den er, men også til serveringen kan du få brukt opp litt rester. Har du en yoghurtskvett her, en kremdott der eller rester av kesam, kan det godt serveres ved siden av. Det samme kan vaniljesaus, bærsaus, iskrem eller annet du måtte ha liggende. Her har du muligheten til å redde en hel del mat, med andre ord.

Brødpudding med skogsbær

Brødpudding med skogsbær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

Rester av fint brød, boller eller annen søtbakst*
4 egg
2 ½ dl melk
50 g sukker
1 ts kanel
½ ts vaniljesukker
Ca 100-200 g rester av (frosne) bær og/eller frukt
En neve hakkede/skivede mandler eller andre nøtter

*Til denne oppskriften brukte jeg tre hveteboller

Slik gjør du det

Skjær rester av brød eller annen bakst i passe store biter. Visp sammen egg, melk, sukker, kanel og vaniljesukker i en bolle og hell i brødbitene. Bland godt og hell blandingen i en ildfast form. La det stå og trekke i ca en time til eggeblandingen har trukket seg godt inn i brødet. Hell over bær/frukt av eget valg og topp med noen hakkede/skivede mandler eller andre nøtter.

Stek brødpuddingen midt i ovnen på 180 grader i ca 45-60 minutter. Avkjøl på rist.

Server varm eller lun med et lite melisdryss med for eksempel vaniljesaus, bærsaus, iskrem, vispet krem, yoghurt, kesam eller annet du måtte ha liggende.

Kanskje du liker disse også?