Home » Glutenfri eplekake uten sukker

Glutenfri eplekake uten sukker

Av ellen
Glutenfri eplekake uten sukker

Enten du har lyst på en sunnere kake, en litt annerledes kake eller eplekake uten gluten: Glutenfri eplekake uten sukker kan du spise midt i uka uten dårlig samvittighet. Kaken inneholder revne epler og mandelmel, som gjør den både smakfull og saftig. I tillegg er kaken laget med bokhvetemel og rårismel. Disse kan byttes ut med glutenfri melblanding eller annet glutenfritt mel om du ønsker. Jeg har ikke prøvd med hvetemel, men det skal også gå bra. Vanligvis bruker man mer hvetemel enn glutenfritt mel, så mulig du da må øke melmengden noe.

Prøv også: Sjokoladekake uten mel

Sunne kaker er ikke noe jeg lager så ofte. Jeg tenker at når man først skal kose seg, så kan man gjøre det ordentlig. Det er ikke hver dag man spiser kake (dessverre! haha). Men det er fint med alternativer.

Denne eplekaken inneholder som navnet sier, ikke sukker. Den er søtet med honning. Honning er søtere enn sukker, så du trenger mindre mengde enn om du skulle ha brukt sukker. Er du opptatt av kalorier, er det litt mindre kalorier i honning enn sukker. I tillegg får du med litt næringsstoffer hvis du bruker honning. Vil du søte kaken uten kalorier er det også mulig.

Prøv også: Klassisk eplekake med is

Glutenfri eplekake uten sukker kan også lages med pærer. Jeg tipper også at gulrot hadde funket. Uansett er det en kake absolutt verdt å prøve, enten det er mandag eller lørdag.

Glutenfri eplekake uten sukker

Glutenfri eplekake uten sukker

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

125 g mandelmel
35 g bokhvetemel
35 g rårismel
1 ts bakepulver
Frø fra ½ vaniljestang (evt 1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker)
2 epler, revet
1-2 ss honning
3 egg
Ca 1 ts kanel

Slik gjør du det

Skill eggeplommene fra eggehvitene og sett til side. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Skrell og riv eplene og tilsett sammen med honning og eggeplommer. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i blandingen. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd kakeform på 20 cm og strø over kanel. Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Server gjerne med (mager) vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Kanskje du liker disse også?