Home » Formkake med Earl Grey og honning

Formkake med Earl Grey og honning

Av ellen
Formkake med Earl Grey og honning

Formkake med Earl Grey og honning er en svært smakfull kake. Den er enkel å lage – og enkel å like. Kaken inneholder en god dæsj honning og yoghurt, som gjør kaken ekstra saftig. Den holder seg også saftig lenge.

Prøv også: Marmorkake med sitron og lakris

Earl Grey te er ikke bare godt i koppen, men er også nydelig i bakverk. Det er sitrusfrukten bergamott som gir den særegne smaken. Selv kan jeg ikke få nok av det, jeg synes det er helt fantastisk! Prøv gjerne Earl Grey som smakssetter i for eksempel mørdeigskjeks eller i kakerøren. Det er en enkel måte å løfte dem til nye høyder på. Men først må du prøve formkake med Earl Grey og honning.

Prøv også: Sitronkake

Formkake med Earl Grey og honning

Formkake med Earl Grey og honning

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Ingredienser

FORMKAKE
2 store egg
100 g sukker
100 g honning
250 g yoghurt naturell, gjerne gresk variant
1 2/3 dl nøytral matolje
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
10 g Earl Grey te

SITRONGLASUR
300 g melis
2 ss sitronsaft
Finrevet skall fra ½ sitron
Vann

Earl Grey te til pynt

Slik gjør du det

FORMKAKE
Visp egg, sukker og honning lyst og luftig. Tilsett yoghurt og matolje og bland inn. Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron og vaniljesukker og vend inn. Ha teen i en morter og mal den og bland inn i kakerøren. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd brødform og stek midt i ovnen på 180 grader i 45-55 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.

SITRONGLASUR
Hell melis, sitronsaft og finrevet sitronskall i en bolle. Tilsett litt og litt vann til du har en tyktflytende glasur. Hell sitronglasuren over helt avkjølt kake.

Kanskje du liker disse også?