Home » Donut holes med salt karamellsaus

Donut holes med salt karamellsaus

Av ellen
Donut holes med salt karamell

Hva gjør du med hullene du har stukket ut når du lager donuts? Lager donut holes med salt karamellsaus selvfølgelig! Dette er det lett å spise mye av. Du er herved advart. Du trenger selvfølgelig ikke å lage vanlige donuts for å lage donut holes. Stikk bare ut små rundinger av deigen. Husk da bare at det blir mange donut holes! Kanskje 100. Luksusproblem spør du meg.

Her finner du oppskrifter på donuts – både dem med hull og donut balls

Donut holes kan lages i mange varianter. Her har jeg valgt å rulle dem i melis og servere med salt karamellsaus. Du kan også rulle dem i kanel og sukker og servere til iskrem, eller rulle dem i sukker og fylle dem med syltetøy eller sjokoladeganache. Her er det bare å være kreativ.

Prøv også: Profiteroles med vispet krem og karamell

Donut holes med salt karamellsaus er i hvert fall utrolig godt! Bare den salte karamellsausen er god nok grunn til å fyre opp frityrgryta. Og skulle du ta deg selv i å spise sausen med skje, no worries! Det er helt normalt, og har skjedd før..

Donut holes med salt karamell

Donut holes med salt karamellsaus

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 100 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

DONUT HOLES
100 g smør
2 dl melk
1/2 pk gjær
4 egg
70 g sukker
1 ts vaniljesukker
600 g hvetemel

Melis

SALT KARAMELLSAUS
75 g sukker
1 1/2 dl kremfløte
50 g smør
1 stor ss sirup (helst Lyle’s Golden)
En klype havsalt

Slik gjør du det

DONUT HOLES
Smelt smøret og bland med melken. Hell blandingen rett i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene. Elt til en smidig deig som lett slipper bollen. Juster evt med litt mer mel eller melk. Hev under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca 40 min.

Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut sirkler på ca 3 cm i diameter. Etterhev under plast eller et klede i ca 30 min.

Varm opp smult/matfett/olje til 180 grader i en jerngryte. Legg i ca 5 donut holes om gangen og stek til de er gyllenbrune på begge sider. Det tar ca 1 min på hver side. Snu dem underveis. Ta  dem opp med en hullsleiv og avkjøl på rist.

Rull dem deretter i melis og server med salt karamellsaus

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter og pass på så det ikke blir brent. Varm imens opp kremfløten og tilsett den i karamellen litt etter litt. Tilsett deretter smøret i biter og kok videre i ca 10 minutter til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

Tips

Du kan også rulle donut holes i kanel og sukker og servere til iskrem, eller rulle dem i sukker og fylle dem med syltetøy eller sjokoladeganache. Her er det bare å være kreativ.

Kanskje du liker disse også?