Home » Kokosboller

Kokosboller

Av ellen

Det er faktisk ikke så lenge siden jeg lagde kokosboller for første gang. Jeg aner ikke hvorfor det tok meg så lang tid å prøve, for det er jo så sinnsykt godt! Kan ikke sammenlignes med de kjøpte. Kremen i denne oppskriften blir så silkemyk og god i konsistensen at jeg ikke kan forklare det med ord engang, den må oppleves! Jeg tuller ikke 😀

Jeg vet det er noen som får hetta når det står gelatin i oppskrifter, men ikke tenk på det, her er ikke det involvert. Kokosbollene blir også glutenfrie hvis du bruker glutenfrie kjeks i bunnen.

Kokosboller passer perfekt i jula (og resten av året), så det er bare å hive seg rundt.

Se alle Kakefabrikkens juleoppskrifter her.

Kokosboller

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12 store/24 små
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.2/5
( 9 voted )

Ingredienser

1 dl vann
100 g glukose
200 g sukker

4 store (150 g) eggehviter
2 ss sukker

200 g mørk sjokolade
2 ss kokosolje

Oreokjeks
Kokos (evt frysetørkede bringebær eller kakestrø)

Slik gjør du det

Kok opp vann, glukose og sukker i en tykkbunnet kjele til blandingen når 117 grader.

Begynn å vispe eggehvitene med 2 ss sukker i en kjøkkenmaskin når blandingen begynner å nærme seg riktig temperatur. Bruk ballongvispen og visp til de har dobbel størrelse.

Når sukkerlaken har nådd 117 grader, hell den over eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt visping. Pass på, her er det lett å brenne seg. Forsøk å få sukkerlaken i eggehvitemassen og ikke på selve vispen, da blir den gjerne slengt ut på kantene i bollen, pluss at det blir mye gris.

Fortsett å visp til blandingen har romtemperatur. Imens kan du dele oreokjeksene i to (og evt fjerne fyllet) og legge dem utover et egnet fat.

Ha deretter fyllet i en sprøytepose med/uten tupp eller i en frysepose. Sprøyt fine topper på kjeksbunnene. Du bestemmer selv hvor store de skal være. Dette er ganske mektige saker, så jeg lager dem gjerne litt mindre.

Sett bollene i kjøleskapet i minst en time. Natta over går også fint.

Smelt sjokoladen med kokosolje og avkjøl. Hell sjokoladen i en kopp og dypp bollene i. Evt kan du helle sjokoladen over bollene mens e står på et bakepapirkledd brett. Strø over kokosmasse og NYT!

Tips

Kokosbollene oppbevares i kjøleskap.

Kanskje du liker disse også?