Home » Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble

Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble

Av ellen
Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble

Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble lages av fire(!) ingredienser. Du trenger heller ikke iskremmaskin for å lage det! Høres det for godt ut til å være sant? Vel, jeg tuller ikke. For å lage denne iskremen har jeg brukt verdens enkleste iskrembase: Søt kondensert melk og kremfløte. That’s it! Søt kondensert melk har en litt karamellaktig smak, som går veldig godt til pepperkakene. Iskremen serveres med pepperkakecrumble, som gir en herlig crunch. Topp gjerne det hele med friske bringebær eller en bringebærsaus.

Prøv også: Multeiskake

Er du glad i pepperkaker, er jeg sikker på at pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble kommer til å falle i smak. Barna kommer i hvert fall til å elske det! Det passer like godt i adventstiden, som i romjula. For ikke å snakke om etter jul, når du har rester i kakeboksen.

Prøv også: Pepperkakecupcakes

Pepperkakeiskrem kan lages enda enklere om du ønsker det. Bare halvtin ferdiglaget vaniljeiskrem og bland inn pepperkakesmuler og sett det i fryseren igjen. Du kan også lage vaniljeiskrem på den tradisjonelle måten og tilsette pepperkakesmuler. Her er det mange muligheter. Uansett hvilken metode du velger, kommer det til å bli veldig godt.

Her finner du oppskrifter til jul

Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble

Pepperkakeiskrem med pepperkakecrumble

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredienser

PEPPERKAKEISKREM
1 boks (ca 400 g) søt kondensert melk (ikke vikingmelk)
6 dl kremfløte
150 knuste pepperkaker

PEPPERKAKECRUMBLE
50 g knuste pepperkaker
2 ss smør

Slik gjør du det

PEPPERKAKEISKREM
Visp søt kondensert melk og kremfløte til myk krem. Vend inn pepperkakesmuler. Hell blandingen i en egnet beholder og sett den i fryseren til den blir til iskrem. Med denne oppskriften er det ikke nødvendig å røre i blandingen etter den er satt i fryseren, slik du vanligvis må gjøre når du ikke bruker iskremmaskin.

PEPPERKAKECRUMBLE
Smelt smøret og tilsett pepperkakesmulene. Surr litt rundt og avkjøl. Server som topping på pepperkakeiskremen, gjerne sammen med friske bær eller en bærsaus.

Tips

Pepperkakeiskrem kan lages enda enklere ved å bruke ferdig vaniljeiskrem, halvtine den, tilsette pepperkakesmuler og fryse den igjen. Du kan også lage det med en tradisjonell iskremoppskrift. Server gjerne iskremen med friske bringebær eller en bringebærsaus.

Kanskje du liker disse også?