Home » Vaniljekake med røde bær

Vaniljekake med røde bær

Av ellen
Vaniljekake med røde bær

Vaniljekake med røde bær er en sommerlett kake med mascarponekrem og lemon curd. Selve kakebunnen lages med eggehviter og ikke plommer, som gir en ekstra lett konsistens. Plommene bruker du til lemon curd. Lemon curd gir en herlig friskhet, mens deilig myk mascarponekrem runder av smaken. Kaken toppes med frisk røde bær. Her har jeg brukt jordbær, bringebær og rips, men føl deg fri til å bruke akkurat de bærene du liker best.

Denne kaken har jeg tidligere laget i langpanne med vaniljekrem, kremfløte, bringebær og mango. Den passer også perfekt til sommeren og er veldig enkel å lage. Jeg har også laget en appelsinvariant av denne kaken med blåbær.

Vaniljekake med røde bær kan lages i to eller fire lag. Det kan du velge selv. Jeg har laget det som “nakenkake”, altså med åpne sider. Vil du dekke hele kaken, kan du lage 1,5 porsjon av mascarponekremen, så ha du nok til sidene også. Får du lemon curd til overs, kan du fryse den ned eller bruke den til for eksempel loff, iskrem, andre kaker eller desserter.

PS! Følg gjerne Kakefabrikken på Facebook og Instagram.

Vaniljekake med røde bær

Vaniljekake med røde bær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

VANILJEKAKE
120 g mykt smør
100 g sukker
330 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl kefir
4 eggehviter
Frø fra 1 vaniljestang

LEMON CURD
4 eggeplommer
1 dl sitronsaft (fra 1-2 sitroner)
Skall fra 1 sitron (bare det gule)
100 g sukker
100 g mykt usaltet smør

MASCARPONEKREM
250 g mascarpone
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker

FRISKE RØDE BÆR
Jordbær
Bringebær
Rips

Slik gjør du det

VANILJEKAKE
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Sett til side. Bland kefir, eggehviter og frø fra en vaniljestang i en bolle. Sett til side. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med melblandingen. Hell røren i to smurte og bakepapirkledde springformer på 20 cm. Juster steketiden om du bruker større eller mindre kakeform. Stek kaken på 180 grader midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.

LEMON CURD
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

MASCARPONEKREM
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til myk krem.

MONTERING
Du kan velge om du skal dele hver kakebunn i to eller om du skal lage kaken i to lag. Legg den første kakebunnen på kakefatet. Topp med et lag lemon curd, deretter et lag mascarponekrem og til slutt friske røde bær. Gjenta. Pynt eventuelt med et lite melisdryss.

Kanskje du liker disse også?