Home » Eltefritt rødbetbrød

Eltefritt rødbetbrød

Av ellen
Eltefritt rødbetbrød

Det skal noe til for å lage et så fargerikt brød som eltefritt rødbetbrød! Jeg har laget noen brød gjennom årene, men dette tror jeg er det fineste. Brødet får sin nydelige farge av rødbetjuice, men det er ikke bare farge juicen bidrar med. Den gir også en unik smak og fylde til brødet uten at den blir overveldende. Og nei, brødet smaker ikke jord, om du skulle være bekymret for det.

Prøv også: Sjokoladekake laget med rødbeter

Eltefritt rødbetbrød passer perfekt nå som det er høysesong for norske rødbeter. Men visste du at du får kjøpt lagrede norske rødbeter nesten hele året? Vi er heldige.

Prøv også: Rødbetvafler

Eltefritt rødbetbrød

For å lage dette brødet, trenger du altså rødbetjuice. Den kan du presse selv av rå rødbeter, eller du kan kjøpe ferdig rødbetjuice (for eksempel hos helsekost eller velassorterte matbutikker) om du ikke har juicepresse. Brødet passer perfekt til både supper og salater og til pasta. Det er også nydelig med ost på, for eksempel chevre toppet med valnøtter og honning.

Eltefritt rødbetbrød

Eltefritt rødbetbrød

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 1 brød
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

500 g hvetemel
2 ts havsalt
1/2 ts tørrgjær
1 ts honning
4 dl rødbetjuice (press selv eller bruk ferdig juice)

Slik gjør du det

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle med sleiv eller slikkepott. Deigen skal bare akkurat røres sammen. Dekk med plast og gjerne et klede og la den stå på kjøkkenbenken over natten (12 timer).

Hvelv deigen ut på en godt melet bakebord (gjerne på et bakepapir). Den kommer til å være klissete. Dra deigen ut til sidene i en firkant og brett den sammen mot midten noen ganger til du kjenner at den strammer seg opp. Legg brettekantene ned på et bakepapir og legg bakebollen over deigen og la den etterheve i ca to timer.

Sett en tom jerngryte med lokk nederst i en kald komfyr når det er igjen en halv time av etterhevingen. Skru temperaturen på 250 grader og la gryten stå der en halv time. Strø litt hvetemel i bunnen av gryta og hvelv brøddeigen oppi gryta slik at brettekantene kommer på toppen. Du kan eventuelt legge brødet nedi med bakepapiret. Legg på grytelokket og stek brødet i en halv time. Ta av lokket, skru ned temperaturen til 200 grader, og stek videre i 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan også tilsette en neve hakkede valnøtter i brøddeigen.

Kanskje du liker disse også?