Home » Rullekake med rørte jordbær

Rullekake med rørte jordbær

Av ellen
Rullekake med rørte jordbær

Lyst til å sette igang ungene med et bakeprosjekt? La dem lage rullekake! Det var ikke uten grunn at det var noe av det aller første vi lærte på skolekjøkkenet. Det er nemlig veldig enkelt å lage og smaker alltid godt. Faktisk glemmer jeg alltid hvor godt det er med hjemmelaget rullekake mellom hver gang jeg lager det. Min absolutte favoritt er rullekake med rørte jordbær. Jeg får rett og slett ikke bedre rullekake enn det. Har du andre preferanser, kan du selvfølgelig bruke ditt favorittsyltetøy.

Prøv også: Rullekake med krem og marsipan

Rullekake med rørte jordbær er så lett å lage, derfor er det en fin aktivitet for barna, spesielt når høsten blir mørk og vinteren kald. Og det er selvfølgelig hyggelig å gjøre det sammen med barna! Uansett hvordan du gjør det, vil jeg bare minne deg på at rullekake er digg!

Lyst til å avansere rullekakebakingen? Prøv denne nydelige spiralkaken

Rullekake med rørte jordbær

Rullekake med rørte jordbær

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 1 rullekake
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/4 ts bakepulver

250 g rørte jordbær

Slik gjør du det

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt inn resten av ingrediensene og rør forsiktig til alt er blandet. Bre røren utover et bakepapirkledd stekebrett på 30×40 cm. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 8-10 minutter. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø over med sukker. Hvelv deretter kaken oppå bakepapiret og la den bli liggende med langpannen over til kaken er avkjølt.

Bre rørte jordbær utover kakebunnen. Rull sammen kaken fra langsiden så stramt du kan uten å få sprekker. Legg kaken med skjøten ned og la den hvile til den har satt seg, gjerne med plast eller matpapir rundt seg for å holde formen bedre. Skjær rullekaken i skiver og server.

Tips

Når du bruker rørte bær, må kaken oppbevares i kjøleskapet. Du kan selvfølgelig bruke hvilket som helst syltetøy når du lager rullekake.

Kanskje du liker disse også?