Home » Pepperkakekake med appelsinostekrem og karamellsaus

Pepperkakekake med appelsinostekrem og karamellsaus

Av ellen
Pepperkakekake med appelsinkrem og salt karamellsaus

Pepperkakekake med appelsinostekrem og karamellsaus! Snakk om smakseksplosjon! Det blir ikke mer julesmak på en kake enn dette. Kaken består av en saftig pepperkakekrydret bunn fylt og dekt med en silkemyk appelsinostekrem. Kaken serveres med en salt karamellsaus som prikken over i’en. Salt karamellsaus er aldri feil.

Prøv også: Pepperkakecupcakes

For mange blir det ikke jul før krydderlukten er i hus. Det kan være lukten av gløgg, nystekte pepperkaker, nellikspikerne i appelsinen eller røkelse. Jeg garanterer topp julestemning når denne kaken går i ovnen og krydderlukten brer seg i huset. Pepperkakekake med appelsinostekrem og karamellsaus er virkelig en kake å lage denne jula.

Prøv også: Pepperkakekake med mascarponekrem

Pepperkakekake med appelsinkrem og salt karamellsaus

Pepperkakekake med appelsinkrem og salt karamellsaus

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

KAKEBUNN
100 g smør
5 dl kefir
250 g sukker
2 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
½ ts muskat
1 ss natron
375 g hvetemel

SALT KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

OSTEKREM MED APPELSIN
75 g mykt usaltet smør
150 g Philadelphia
150 g melis
1 ts vaniljesukker
Finrevet appelsinskall fra 1 appelsin

Friske bringebær og/eller jordbær og mynte til pynt

Slik gjør du det

KAKEBUNN
Smelt smør og bland det med kulturmelken. Tilsett sukker, krydder og natron og bland godt. Vend inn hvetemelet. Hell røren i to smurte 24 cm springformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25- 30 minutter. Sjekk med en kakenål underveis om den er ferdig. Avkjøl på rist. Imens kaken steker kan du lage karamellsausen.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

OSTEKREM MED APPELSIN
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til myk krem. Ikke visp for lenge, da kan blandingen skille seg.

MONTERING
Bre halvparten av ostekremen utover den ene kakebunnen. Hell over litt karamellsaus. Legg på den andre kakebunnen og dekk med ostekrem. Jeg har valgt å legge et tynt lag med ostekrem rundt kaken, slik at bunnene vises gjennom for å få en dekorativ og rustikk effekt. Pynt med friske bringebær og /eller jordbær og mynte. Server resten av karamellsausen ved siden av kaken.

Kanskje du liker disse også?