Home » Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze

Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze

Av ellen
Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze

Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze er en saftig mørk sjokoladekake tilsatt finrevet klementinskall. Den toppes med en enkel melisglasur tilsatt krydder. Disse smakene harmonerer svært godt sammen og passer perfekt i jula. Tidligere har jeg laget denne kaken med appelsinskall, som fungerer akkurat like godt. Du kan selvfølgelig også lage sjokoladekaken helt plain.

Prøv også: Sjokolademuffins med julekrydder

Denne kaken er veldig holdbar holder seg saftig i flere dager, i hvert fall fire dager, men så lenge vet jeg ikke om du klarer å spare den. Kaken er aller mykest når den er romtemperert, så ta den ut av kjøleskapet en stund før den skal serveres. Selv synes jeg sjokoladekake med klementiner og krydderglaze også er god rett fra kjøleskapet. Kaken er litt fastere da, mer fudgy kanskje, og smaken litt annerledes. Sånn er det jo med de fleste kaker. Denne kaken kan også oppbevares på kjøkkenbenken, så lenge den pakkes godt inn.

Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze

Prøv også: Pepperkake-kake

Jeg lager denne kaken i en randform, som gir kaken en dekorativ form. Har du ikke det, kan du for eksempel bruke en springform på 24-28 cm.

Her finner du alle juleoppskriftene til Kakefabrikken

Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze

Sjokoladekake med klementiner og krydderglaze

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

KLEMENTINSJOKOLADEKAKE
200 g smør
2 1/2 dl vann eller kaffe
400 g sukker
300 g hvetemel
50 g kakao
1 1/2 ts natron
Finrevet skall fra 2 klementiner
2 store egg
1 dl rømme

KRYDDERGLAZE
200 g melis
½ ts kanel
½ ts kardemomme
Ca ½ dl klementinsaft

Slik gjør du det

KLEMENTINSJOKOLADEKAKE
Smelt smøret og tilsett vann eller kaffe. Bland inn sukker og rør til det er oppløst. Hell blandingen i en bolle. Sikt sammen hvetemel, kakao og natron og vend inn i blandingen. Tilsett klementinskall, rømme og til slutt eggene.

Smør en randform med smør og pudre den med kakao. Hell ut overflødig kakao. Hell røren i formen og stek på 180 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøl kaken helt i formen.

KRYDDERGLAZE
Hell melis, kanel og kardemomme i en bolle og spe med klementinsaft til du har en tyktflytende glaze. Hell glazen over kaken.

Kanskje du liker disse også?