Home » Hot Chocolate Pops

Hot Chocolate Pops

Av ellen

Varm sjokolade på pinne? Ja, takk! De fleste begynner kanskje bli vant til å putte både kaker, paier, kjeks og mere til på pinner, men kakao på pinne, har du prøvd det? Hvis svaret er nei, kan jeg anbefale på det varmeste å prøve det. Ikke er det bare nydelig å kose seg med på kalde kvelder, men det er kjempefint å gi bort som spiselig gave. Bare pakk pinnene inn i cellofan.

Denne oppskriften inneholder både mørk kokesjokolade og melkesjokolade, kakao og melis og her er det bare å velge ut de variantene man liker best. Antallet hot chocolate pops det blir av denne oppskriften kommer an på hvor mye sjokoladesmak du vil ha og hvor stor kopp du skal ha det i. Jeg kan anbefale å lage 14-16 pops av denne oppskriften, som deretter blandes med en stor kopp melk (2,5 dl).

Her finner du alle kakefabrikkens juleoppskrifter.

Hot Chocolate Pops

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 16
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

200 g mørk kokesjokolade
200 g melkesjokolade
2 dl melis
1 dl kakao

Slik gjør du det

Smelt sjokoladen i en glassbolle over varmt vannbad. Sikt melis og kakao og bland inn i den smeltede sjokoladen. Fordel blandingen i en isbitform eller tilsvarende (jeg bruker en isbitform av silikon), stikk pinner i og avkjøl.

Ta popsene ut av formen når de er helt avkjølte og stivnet (det går raskest i kjøleskap).

Tips

Når sjokoladen begynner å smelte i melken er det lurt å hjelpe til å røre ut med en skje så det ikke tar så lang tid. Tips til smelting av sjokolade: Det er veldig viktig at det ikke kommer noe fukt i sjokoladen som skal smeltes, én eneste dråpe kan gjøre om sjokoladen til en kornete grøt. Når jeg smelter sjokolade, har jeg den i en glassbolle og setter den over en kasserolle med oppkokt vann og lar den stå der til sjokoladen har smeltet. Om uhellet skulle være ute, kan du fortsatt lage hot chocolate pops, men blandingen vil bli kornete og den vil ikke løse seg opp like lett i melken etterpå.

 

Hot Chocolate Pops

Kanskje du liker disse også?