Home » Lussekatter med gurkemeie

Lussekatter med gurkemeie

Av ellen
Lussekatter med gurkemeie

Lussekatter med gurkemeie er like godt som dem med safran – minst! Og de blir akkurat like gule. I tillegg er det bittelitt enklere å lage med gurkemeie enn safran. Du slipper da å vente på at safranen trekker farge i melken. Ikke det at det er sååå styrete, men det er da også noe. I tillegg er jo prisen en brøkdel, for som kjent er jo safran verdens dyreste krydder. Vil du bruke safran i stedet for, kan du sjekke ut denne oppskriften:

Prøv også: Lussekrans

I år har jeg laget lussekattene på en litt annen måte enn tidligere. I stedet for å trille deigen til pølser og forme dem til pølser, har jeg kjevlet ut deigen, skjært den i strimler og rullet den sammen. Jeg synes lussekattene ble ganske så fine på den måten. Vil du lage lussekatter med gurkemeie på den tradisjonelle måten, gjør du selvfølgelig det. Det finnes jo veldig mange måter å forme lussekatter på

Her finner du alle juleoppskriftene fra Kakefabrikken

Lussekatter med gurkemeie

Lussekatter med gurkemeie

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 16 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 7 voted )

Ingredienser

500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
2 ts gurkemeie
3 1/2 dl lunken H-melk
100 g mykt smør
1 sammenvispet egg til pensling

Egg til pensling
Rosiner til pynt

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

Del deigen i to emner. Kjevle hvert emne til en avlang leiv. Bruk en pizzaskjærer eller lignende og del opp hver leiv i 8 strimler på langsiden. Rull hver strimmel inn til midten. Løft opp rullen, snu den andre veien og rull den andre siden inn mot midten, slik at du får den klassiske lussekatt-formen. Du kan også dele deigen opp i strimler rulle sammen lussekatter på den måten. I tillegg kan lussekatter lages i mange andre former.

Sett lussekattene på to bakepapirkladde stekebrett og etterhev under plast eller et klede i 20-30 minutter. Pensle lussekattene med sammenvispet egg og stikk en rosin i midten av hver ende. Stek midt i ovnen på 210 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Kanskje du liker disse også?