Home » Marshmallow-juletrær

Marshmallow-juletrær

Av ellen

I'm dreaming of a white christmas..

Du også? Men så er snø på trærne ute av siktet? Lag noen selv da vel. Disse marshmallow-fylte juletrærne er morsomme for store og små, og ikke minst gode. For å lage trærne har jeg rett og slett bare brukt iskjeks og fylt dem med marshmallowmasse. Utsiden har jeg dekt med kokosmelis (melis blandet med kokosmelk) og kokosmasse. Har du prøvd blandingen bringebær og kokos før? Det er en fantastisk smakskombinasjon, bare prøv selv:

Marshmallow-juletrærne er glutenfri om du bruker glutenfri iskjeks.

Her finner du alle kakefabrikkens juleoppskrifter.

 

Marshmallow-juletrær

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Marshmallowmasse
6 gelatinplater
2 eggehviter
1 ss honning (Jeg brukte akasiehonning)
ca. 200 g bringebær fryst og tint (Du kan også bruke solbær, kirsebær og sitron. Uansett hva du bruker, trenger du 1 dl ferdig puré eller juice)
200 g sukker

12 iskjeks (gjerne glutenfri)

Pynt
500 g melis
Ca 5 ss kokosmelk (Evt vanlig melk)

Ca 100-150 g kokosmasse

Slik gjør du det

Marshmallowmasse
Kjør bærene i en hurtigmikser, og press pureen igjennom en sil. Mål opp. Du skal ha 1 dl puré.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.

Bland sukkeret med bringebærpuré i en kjele og la det koke i 5-6 minutter til det blir en sirup. Har du et sukkertermometer, skal det vise 120 °C. Har du ikke termometer, kan du sjekke ved å ta en teskje med litt puré på tuppen i en kopp med kaldt vann i noen sekunder, slik at den blir avkjølt. Den skal være så fast at den holder formen og du kan rulle en myk kule av den. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og rør den godt ut i den varme pureen.

Pisk eggehvite og honning til marengs i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Hell den varme pureen i en tynn stråle oppi marengsen mens du pisker. Det er viktig at sukkerlaken treffer rett ned i marengsen og ikke på vispen. Treffer sukkerlaken vispen, kastes sukkerlaken ut i kanten av bollen. Pisk til den er kald.

Hell deretter blandingen i en sprøytepose og fyll opp iskjeksene. La de stå opp-ned en liten stund, for eksempel i et glass, til massen stivner.

Pynt
Bland melis og kokosmelk til en ganske fast blanding og stryk det utover iskjeksene. Rull dem deretter i kokosmasse. Ta også kokosmasse i bunnen av "trærne" slik at de ikke klistrer seg til underlaget du setter dem på etterpå.

Juletrærne bør serveres ganske kjapt etter de er fylt med marshmallowmassen og den har stivnet, ellers vil kjeksen bli myk.

Tips

Vil du bare lage vanlige marshmallows gjør du følgende med marshmallowmassen: Ha litt nøytral olje på et tørkepapir og stryk et tynt lag på et bakepapir. Stryk marshmallowsmassen utover i et ca. 1 1/2 cm tykt lag, og la massen stivne. Kutt marshmallowsen i biter, og rull bitene i sukker eller melis.

Kanskje du liker disse også?