Home » Bringebærtrøfler

Bringebærtrøfler

Av ellen

Som nevnt i forrige blogginnlegg hvor jeg skrev om sjokoladetrøfler, er min favoritt bringebærtrøfler. Mørk sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon jeg aldri blir lei av.

Sjokoladetrøfler kan varieres i det uendelige, og bringebær kan for eksempel byttes ut med andre bær, pasjonsfrukt, karamell eller annet. Her er det bare å finne sin favoritt.

Disse er supre som spiselig gave.

Bringebærtrøfler

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 15 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

200 g bringebær (friske eller frosne)
200 g hakket mørk sjokolade
1 ss mykt smør

100 g sjokolade til dypping (evt kakao)
Frysetørkede bringebær til pynt

Slik gjør du det

Lag puré av bringebærene ved å mose dem med en stavmikser. Kjør deretter massen gjennom en finmasket sil for å fjerne steinene.

Finhakk sjokoladen og legg den i en bolle. Varm opp puréen og hell den over sjokoladen. La sjokoladen ligge og smelte noen minutter og bland sammen. Bland inn mykt smør i små biter og smak på blandingen. Synes du den er for lite søt, kan du tilsette litt melis. Sett blandingen kaldt til den stivner.

Form til runde kuler i handa, evt. med hjelp av en skje. Det er en fordel å bruke hansker og rulle fort før massen smelter. Sett trøflene kaldt til de har blitt faste igjen.

Smelt og avkjøl sjokoladen til dypping. Dypp trøflene i sjokoladen og sett dem på et brett med bakepapir. Pynt med frysetørkede bringebær. Oppbevar bringebærtrøflene kjølig.

Kanskje du liker disse også?